Akıl baliğ olmayana zekat verilir mi?

İçindekiler:

  1. Akıl baliğ olmayana zekat verilir mi?
  2. Bir Ilmihalin zekat bölümünü okuyup zekatı kimlerin nelerden ve kimlere vereceğini defterinize listeleyiniz?
  3. Devlet memurlarına zekat verilir mi?
  4. Bekar birine zekat düşer mi?

Akıl baliğ olmayana zekat verilir mi?

Küçükse henüz akıl baliğ olmamış demektir. Sual: Kızımın aldığı evlatlığa zekât verebilir miyim? Kızınızın aldığı evlatlık, onun çocuğu olmadığı gibi, sizin de torununuz olmaz. Ona zekât verebilirsiniz.

Bir Ilmihalin zekat bölümünü okuyup zekatı kimlerin nelerden ve kimlere vereceğini defterinize listeleyiniz?

Zekâtın verileceği kimseler Kur'an-ı Kerim'de belirtilmiştir. Bunlar; fakirler, miskinler, zekât toplamakla görevlendirilen memurlar, müellefe-i kulûb adı verilen kalpleri İslam'a ısındırılmak istenen kimseler, esaretten kurtulacaklar, borçlular, Allah yolunda cihad edenler ve yolda kalmış olanlardır (Tevbe, 9/60).

Devlet memurlarına zekat verilir mi?

Dolayısıyla memurların yüzde 70'ine zekat hatta fitre de verilebilir. ... Vatandaşlar zekat veya fitre vermek için ihtiyaç sahiplerini aramak yerine herhangi bir devlet dairesine gittiklerinde çok rahatlıkla ihtiyaç sahiplerini bulabilirler.”

Bekar birine zekat düşer mi?

Zekatın kişi üzerine farz olması için evlilik şartı aranmaz.Nisap miktarı mala sahip olup,elindeki para veya altının üzerinden bir yıl geçtikten sonra,akıllı ve baliğ olan her Müslümana ister bekar,ister evli olsun zekat vermek farz olur.Fitrede aynıdır.Evlilik şartı aranmaz.Nisaba malik olması yeterlidir.