Harekat nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Harekat nasıl yazılır TDK?
  2. Kadı nın nasıl yazılır?
  3. Harekat mı hareket mı?
  4. Harekat mı harekât mı?
  5. Kadı ne anlama gelmektedir?
  6. Kadı atamak ne demek?
  7. Harekatı ne demek?

Harekat nasıl yazılır TDK?

Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "harekât"tır.

Kadı nın nasıl yazılır?

Bununla birlikte Kılavuz'daki “Özel olarak vurgulanmak istenen sözler tırnak içine alınır.” maddesinden hareketle ilgili kelimenin, anlam karışıklığının giderilebilmesi için tırnak işareti içine alınması mümkündür: “kadın”ın/ “kadının, “elma”sının / “elmas”ının, “bilgin”in / “bilgi”nin gibi.

Harekat mı hareket mı?

Türk Dil Kurumu'na göre (TDK) kelime "harekat" şeklinde yazılıyor.

Harekat mı harekât mı?

TDK'nın resmi sitesine baktığımız zaman doğru yazımın 'Harekât' olduğunu görebilirsiniz.

Kadı ne anlama gelmektedir?

Kadı, tarihte İslam ülkelerinde insanlar arasında meydana gelen hukuki anlaşmazlıkları sonuçlandırmak, hukuka aykırı davranışların cezasını hükme bağlamak, verdikleri hüküm ve cezaları infaz etmek üzere devletin yetkili kurumları tarafından görevlendirilmiş kimsedir.

Kadı atamak ne demek?

Kadı, Osmanlı Devleti'nde kaza adı verilen yerleşim yerlerine belli bir süre için merkezi yönetim tarafından atamış, görev bölgesindeki şer'i ve idari yargıdan tek başına sorumlu olan ayrıca mülki idare amiri, yerel yönetici ve emniyet müdürlüğü görevlerini yerine getiren bir kamu görevlisidir.

Harekatı ne demek?

TDK'ya göre harekat; "Davranışlar, işler" ve "Belli bir amaç gözetilerek bir askeri birliğe yaptırılan manevra, çevirme, kovalama gibi işler" anlamına gelir.