Atıfta bulunmak kelime anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Atıfta bulunmak kelime anlamı nedir?
  2. TDK nasıl kaynak gösterilir?
  3. Atıl ne demek tarih?
  4. TDK Sözlük dipnotta nasıl gösterilir?
  5. TDK dipnotta nasıl yazılır?
  6. Makalede atıf ne demek?
  7. ATF Acilimi nedir?

Atıfta bulunmak kelime anlamı nedir?

Bir metnin içinde başka bir şair ya da yazarın kaleme aldığı bir esere gönderme yapmaya atıfta bulunmak denir. Nazire ile yakın anlamlı olan atıf yapmak, örnek ve kaynak göstermek anlamına gelir.

TDK nasıl kaynak gösterilir?

Not: Kurumlar kaynak olduğunda, metinde kısaltması yazılır. Örneğin, Türk Dil Kurumu kaynak olduğunda, metin içerisinde (TDK, 1996: 35) gibi bir kaynak gösterimi olur. Kullanılan tüm kaynaklar, metnin sonunda ayrı bir bölüm halinde yazar soyadlarına göre alfabetik olarak numaralandırılmadan verilmelidir.

Atıl ne demek tarih?

Atıl kelimesi Türkçe'de "boş, işsiz, hareketsiz" anlamına gelir. Arapça ˁṭl kökünden gelen ˁāṭil عاطل z "boş, işsiz, hareketsiz" sözcüğünden alıntıdır. Daha fazla bilgi için atalet maddesine bakınız. Atıl kelimesi tarihte bilinen ilk kez Meninski, Thesaurus (1680) eserinde yer almıştır.

TDK Sözlük dipnotta nasıl gösterilir?

Sözlüklerin dipnot gösterim şekli: Neşredenin/Tahkik Edenin Adı Soyadı (Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi Hicrî/Miladi; Cilt: Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, “Madde Adı”, Cilt: Sayfa Numarası.

TDK dipnotta nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Dip not şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Dipnot şeklinde olmalıdır.

Makalede atıf ne demek?

Atıf nedir? ... Bir bilimsel makale, diğer bir bilimsel makaleyi kaynak olarak gösterince, o makaleye atıf yaptı diyoruz.

ATF Acilimi nedir?

Amerika Birleşik Devletleri Alkol, Tütün ve Ateşli Silahlar Bürosu (The Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives) ATF, BATF ve BATFE olarak da bilinen ABD Adalet Bakanlığı'na bağlı federal büro, hükûmet ajansı.