Sokak Kedisi Sahiplenince ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Sokak Kedisi Sahiplenince ne yapılır?
  2. Sokak kedisi nasıl beslenir?
  3. Sokak Kedisi nasıl tutulur?
  4. Sokak Kedisi yoğurt yer mi?
  5. Yavru sokak kedisi nasıl eğitilir?
  6. Sokak kedisine hangi aşı?
  7. Ev kedisine yoğurt verilir mi?
  8. Kediler yoğurt yiyebilir mi?

Sokak Kedisi Sahiplenince ne yapılır?

Sokakta bulduğunuz bir kediyi sahiplenmeye karar vermeniz durumunda ilk yapmanız gereken şey veteriner hekime götürüp sağlık kontrollerini yapmaktır. Sokak kedilerinde sıkça rastlanan iç ve dış parazit tedavileri veya aşılarının yapılması gerekmektedir.

Sokak kedisi nasıl beslenir?

Yeşil fasulye, ıspanak, bezelye, kabak, karnabahar, havuç, kuşkonmaz; muz, yaban mersini, kavun gibi meyve ve sebzeler hem severek tüketecekleri hem de besin değeri yüksek yiyeceklerdir. Kediler etobur hayvanlar olmakla birlikte tahıl ürünleri de tüketmektedirler.

Sokak Kedisi nasıl tutulur?

YAKALAMA TEKNİKLERİ
  1. Hayvanınarkasında ve yukarısında dururken havluyu üzerine koyun.
  2. Havluyu yerleştirirken hayvanın pozisyonunu bildiğinizden emin olana kadar ellerinizi kedinin ağzının yanına koymayınız.
  3. Kedi etrafına dönüp havlu arasından elinizi ısırmasın diye ensesini kavrayın.
Daha fazla öğe...

Sokak Kedisi yoğurt yer mi?

Yoğurt kedilerin kemiklerinin güçlenmesi açısından oldukça önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Aşırıya kaçmamak kaydıyla kedinizin öğünlerine yoğurdu dahil edebilirsiniz. Özellikle az yağlı ve kaymaksız yoğurt tercih edebilir, içine birazcık ekmek ilave ederek verebilirsiniz.

Yavru sokak kedisi nasıl eğitilir?

Yavru kedilerini kucaklarına alıp, çırpınmaya başlayınca onu hemen yere bırakırlar. Bu şekilde yavru kedi de, çırpınması halinde kendi isteğini kabul ettirdiğini öğrenir. Yavru kedinizi kucağınıza alıp, çırpınması halinde onu nazikçe, ancak sıkı sıkı tutmaya devam etmek daha iyi bir yaklaşımdır.

Sokak kedisine hangi aşı?

Kedi aşı takviminde temel ve mutlaka yapılması gereken 3 aşı bulunmaktadır. Karma, kuduz ve lösemi aşısı bu 3 temel aşılardır. Kedi aşılarına baktığımız zaman bunun yanında mantar aşısı da mevcuttur. Kedi aşı takviminde mutlaka olmazsa olmaz parazit uygulamalarıdır.

Ev kedisine yoğurt verilir mi?

İçeriği faydalı bakterilerden oluşsa da kedilerin yüksek miktarda yoğurt tüketmemesi gerekir. Ufak miktarları tolere edebilseler de büyük porsiyonlarla düzenli yoğurt tüketimi kediler için zararlı olacaktır.

Kediler yoğurt yiyebilir mi?

Kediler Yoğurt Yer Mi? Yoğurt kedilerin kemiklerinin güçlenmesi açısından oldukça önemli bir kalsiyum kaynağıdır. Aşırıya kaçmamak kaydıyla kedinizin öğünlerine yoğurdu dahil edebilirsiniz. Özellikle az yağlı ve kaymaksız yoğurt tercih edebilir, içine birazcık ekmek ilave ederek verebilirsiniz.