Hayatevesığar doğrulama kodu nedir?

İçindekiler:

  1. Hayatevesığar doğrulama kodu nedir?
  2. Hayat Eve Sığar karekod okutma nedir?
  3. Mesajla HES kodu nasil alirim?
  4. HES doğrulama kodu nasıl alınır?
  5. HES kod nasıl alınır?
  6. HES yoğunluk haritası neye göre belirlenir?

Hayatevesığar doğrulama kodu nedir?

HES Kodu, Hayat Eve Sığar kelimesinden türetilmiştir. HES uygulaması üzerinden alacağınız kod sayesinde, hastalık geçmişiniz kayıt altına alınıyor. Aktif bir hasta veya temaslı iseniz bu durum HES koduna işleniyor. ... SMS ile hes almak istediğinizde kod gelmeyebiliyor veya doğrulama adımı tamamlanmıyor.

Hayat Eve Sığar karekod okutma nedir?

Hayat Eve Sığar uygulaması kullanan kişiler, giriş sırasında asılı olan QR kodu uygulama üzerinden okuttuğunda sisteme kaydedilir. Böylelikle sonradan tespit edilmiş pozitif vaka ile aynı ortamda aynı zaman diliminde bulunan kişilere bildirim yapılır, sağlık ve rehberlik hizmeti verilir.

Mesajla HES kodu nasil alirim?

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabilecek. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılacak ve 2023'e SMS olarak atılabilecek.

HES doğrulama kodu nasıl alınır?

Mesajla HES kodu almak isteyenler HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; TC kimlik numarası, TC kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (yani gün sayısı olacak şekilde) yazarak 2023'e SMS olarak atıldığında HES kodu mesajla telefona iletilecektir.

HES kod nasıl alınır?

HES kodu ayrıca kısa mesaj ile de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılıyor ve 2023'e SMS olarak atılabiliyor.

HES yoğunluk haritası neye göre belirlenir?

HES'de yoğunluk haritasının noktasal veri içermediği bölgesel yoğunluğu gösterdiği belirtilmektedir. Veriler sadece harita üzerinden raporlanmaktadır. Harita üzerinde renklendirmiş alanlar hastalık yoğunluğunu göstermektedir. Kırmızı alanın fazlalığı riskin yüksekliğini göstermektedir.