Diş sararması için ne yapılır?

İçindekiler:

  1. Diş sararması için ne yapılır?
  2. Sararan diş nasıl temizlenir?
  3. Takma dişler neden sararır?
  4. Diş nasıl beyazlar doğal yöntemler?
  5. Protez dişlerde sararma olur mu?

Diş sararması için ne yapılır?

Dişlerinizdeki sararmaları önlemek için öncelikle çay, kahve ve sigara alışkanlıklarınızı azaltmanız gerekir. Dişlerinizi günde 2 kere yaklaşık 2 dakika fırçalayarak tüm dişlerinizin temizlendiğinden emin olmalısınız.

Sararan diş nasıl temizlenir?

Birkaç damla limon suyu ve bir çay kaşığı karbonatı bir fincanda karıştırın. Karışım macun kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin. Elde ettiğini macunu bir diş fırçası kullanarak ya da parmağınızın ucuyla dişlerinize uygulayın. Macunu özellikle dişlerinizin lekeli kısmına iki dakika boyunca ovarak uygulayın.

Takma dişler neden sararır?

İlerleyen yaşlarda mine tabakası aşınır ve dentin tabakasını sarı renge dönüştürür. Diş hekimliğinde kullanılan protez diş malzemeleri dişlere sarı bir renk verebilir.

Diş nasıl beyazlar doğal yöntemler?

En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.

Protez dişlerde sararma olur mu?

Köprü ve kronlar da doğal dişler ile birlikte düzenli olarak fırçalanmalı, araları diş ipi ve arayüz fırçası ile temizlenmelidir. Porselen diş sararır mı? Hayır! Porselen dişler sararmaz ya da renk değiştirmezler.