Yüksek lisans başvuruları yılda kaç kez yapılır?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisans başvuruları yılda kaç kez yapılır?
  2. Tezsiz yüksek lisans başvurusu nasıl yapılır?
  3. Yüksek lisans icin ne yapmak lazim?
  4. Yüksek Lisans başvuruları ne zaman yapılıyor?

Yüksek lisans başvuruları yılda kaç kez yapılır?

Programa göre Türkçe ve İngilizce olarak değişiyor. BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILIR? Kontenjanlar üniversitelerin kendi internet sitelerinde güz ve bahar dönemi olmak üzere yılda 2 defa ilan ediliyor. Başvuru şartlarını sağlayan aday üniversitelere bireysel ya da internet yoluyla bizzat başvuruda bulunuyor.

Tezsiz yüksek lisans başvurusu nasıl yapılır?

Tezsiz yüksek lisans programı toplam otuz krediden ve 90 AKTS'den az olmamak kaydıyla en az on ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Öğrenci, dönem projesi dersinin alındığı yarıyılda dönem projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır.

Yüksek lisans icin ne yapmak lazim?

4 yıllık bir lisans programı bitiren ve gerekli koşul ile şartları tamamlayan kişiler yüksek lisans yapma hakkına sahip olurlar. Özellikle ALES sınavından en az 55 puan almak ile beraber, aynı zamanda yabancı dil yeterliliği gerekmektedir.

Yüksek Lisans başvuruları ne zaman yapılıyor?

Yüksek lisans başvuruları sene içerisinde Güz ve Bahar dönemlerinde olmak üzere iki defa yapılmaktadır: Başvuru tarihleri okula göre çok farklılık göstermekle birlikte genel olarak bahar dönemi başvuruları Ocak, Şubat aylarında güz dönemi başvuruları Ağustos, Eylül aylarında yapılmaktadır.