Anakronizm ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Anakronizm ne demek TDK?
  2. Anakronizm nedir ve örnekleri?
  3. Anakronik hata ne demek?
  4. Arkaik unsur ne demek?
  5. Maval okumak argo mudur?

Anakronizm ne demek TDK?

Anakronizm bir tarihi olayın veya olgunun ortaya çıktığı dönemi hakkında yanılma, dönemleri ve çağları birbirine karıştırma anlamına gelir. Örneğin Malazgirt Savaşında ateşli silahların kullanıldığını düşünmek bir anakronizm örneğidir. ... Örneğin anakronik düşünme veya anakronik yaklaşım şeklinde kullanılır.

Anakronizm nedir ve örnekleri?

Anakronizm, herhangi bir olay ya da varlığın içinde bulunduğu zaman dilimi (dönem) ile kronolojik açıdan uyumsuz olması. Özellikle edebiyat ve sanatta genellikle eserin geçtiği tarihi döneme ait olmayan varlıkları ve uygulamaları belirtmek için kullanılır.

Anakronik hata ne demek?

Sözcük olarak “zamana uymayan”, “tarihlendirme hatası” gibi anlamlara gelir. Bir tarih kavramı olarak anakronizm; bir tarihi olay veya olguyu olduğundan başka bir tarihi döneme aitmiş gibi algılama, düşünme veya değerlendirmeyi ifade etmektedir.

Arkaik unsur ne demek?

(Fr. archaïque < Yun.) 1. (Güzel sanatlarda) Eski ve ilk dönemlere âit, klasik çağ öncesi (eser vb.): “Arkaik sanat.” 2. Eski Çağ özelliğini taşıyan, Eski Çağ eserlerine benzetilerek ve eskileri taklit yoluyle yapılan.

Maval okumak argo mudur?

Maval okumak argo mu? 2. argo. Asılsız, uydurma, anlamsız ve can sıkıcı söz, yalan, martaval. ѻ Maval okumak: ... Yalan söylemek, kandırmaya çalışmak, bir kimseyi uydurma, mânâsız ve can sıkıcı sözlerle oyalamak: Böyle bir endîşe hangi müteehhil erkeği zevkinden alıkoyabiliyor ki bana bu mavalı okuyorsun? (Hüseyin R.