Yanlı yaklaşım ne demek?

İçindekiler:

  1. Yanlı yaklaşım ne demek?
  2. Yansız ne demek TDK?
  3. Takoz ne demek sözlük anlamı?
  4. Yazınsal söylem nasıl olur?
  5. Yazınsal söylem ne demek?
  6. Yansız bir tavır ne demek?
  7. Yankı nedir örnekleri?
  8. Yankı uyandırdı ne demek?
  9. Takoz nedir araba?
  10. Takoz kullanmak ne demek?

Yanlı yaklaşım ne demek?

Yanlı davranış, bir olay ya da durum karşısında adil olmamak ve bir tarafı kayırmak anlamına gelir. Yanlı davranmak iyi bir şey değildir çünkü yanlı davranmak beraberinde haksızlık yapmayı getirir.

Yansız ne demek TDK?

Birinden yana olmayan veya bir düşünceye, bir isteğe katılmayan, onu desteklemeyen, yan tutmayan, tarafsız, bitaraf, nötr: “Dünya tarihinde, çağının sorunları karşısında büsbütün yansız ve edilgin kalmış bir tek büyük yazar göstermek kuşkusuz güç olacaktır.” -N.

Takoz ne demek sözlük anlamı?

takoz Rum. a. 1. Bir eşyanın altına kıpırdamadan dik durması için yerleştirilen ağaç kama, kıskı. ... Kızaktaki geminin, üstünde oturduğu ağaçlardan her biri.

Yazınsal söylem nasıl olur?

Herhangi bir yazılı metnin, çeşitli türlerdeki söz sanatları sayesinde güzelleştirilmesine ve zenginleştirilmesine yazınsal söylem denir. Yazınsal söylem bu tanımıyla metinlerin edebi tür olarak ortaya çıkmasına neden olmuştur.

Yazınsal söylem ne demek?

Yazınsal söylem nedir kısaca Cevap : Yazınsal söylem, bir yazılı metni çeşitli söz sanatları kullanarak güzelleştirmeye ve zenginleştirmeye denir. Yazınsal söylem, edebi olarak yazı türlerinin ortaya çıkmasında ve ortaya yeni eserler konulmasında oldukça önemlidir.

Yansız bir tavır ne demek?

Yansız söylem, bir taraf tutmayan, nesnel (objektif), durumu olduğu gibi değerlendiren bir söylem demektir.

Yankı nedir örnekleri?

Yankı ya da eko, akustikte bir sesin belli bir süre sonra duyulan yansıması. Yankının tipik örnekleri bir kuyunun içinden, bir binadan ya da boş bir odanın duvarlarından gelen yansıma sesidir.

Yankı uyandırdı ne demek?

Bir olgu çevrede duygusallık, düşünce, dedikodu gibi tepki yapmak.

Takoz nedir araba?

Amortisör takozu, amortisörü aracın şasisine bağlayan parçadır. Amortisör kulağı veya amortisör kulesi olarak da adlandırılır. Birçok ön amortisör takozu, aynı zamanda direksiyon miliyle hareket eden bir bilya yatağı içerir. Amortisör bilyası, direksiyonun tepkisini etkileyen önemli bir bileşendir.

Takoz kullanmak ne demek?

Takoz koymak herhangi bir eşyanın ya da aracın kıpırdamaması veya hareket etmemesi için plastik veya tahta bir parça koymak şeklinde ifade edilir.