Mide ağrısı bele vurur mu?

İçindekiler:

  1. Mide ağrısı bele vurur mu?
  2. Mide ağrısı sırta bele vurur mu?
  3. Gastrit sırta vurur mu?
  4. Mide kanseri sırt ağrısı yapar mi?

Mide ağrısı bele vurur mu?

Mide ağrısının dalak, pankreas ve diyaframa etkisi de büyüktür. Bu nedenle, bu iç organların arka çeperini oluşturan bel kısmına mide kaynaklı ağrı vurması sık görülür. Özellikle de kronik mide ağrısı problemlerinde, bele olan etkisi midenin en çok etki ettiği bölgeler arasında yer almaktadır.

Mide ağrısı sırta bele vurur mu?

Mide ağrıları şiddetli olduğu zaman mideni yakın bölgelerinde de ağrı hissedilebilmektedir. Buna en iyi örnek sırt ve bel ağrılarıdır. Önce ağrı mide de başlar daha sonra sırt ve bele doğru yayılabilir. Mide ağrısı bele vurur mu demek yerine sorunu ciddiye alıp en yakın sağlık kuruluşuna gitmekte fayda var.

Gastrit sırta vurur mu?

Akut gastrit, midede ve sırtta şiddetli ağrı, bulantı, kusma ve iştahsızlık ile karakterizedir. Kronik gastrit ise genellikle herhangi bir belirti vermez ya da sadece üst karında rahatsızlık hissi, hazımsızlık, şişkinlik ve öğünlerden sonra dolgunluk hissi gibi hafif belirtiler gösterir.

Mide kanseri sırt ağrısı yapar mi?

Hastalarda başlangıçta belirgin klinik bulgu yoktur. Ancak tümör büyüyüp ilerledikçe ilaçlarla geçmeyen sırta ve bele vuran mide ağrısı, bulantı, kusma, kabizlık, koyu kahve renkli kanama veya siyah renkli dışkılama alarm verici özelliklerdir.