Memur yıllık izin nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Memur yıllık izin nasıl kullanılır?
  2. Memur yıllık izin kaç parçada kullanılır?
  3. Memur bir seferde en az kaç gün izin alabilir?
  4. Yıllık izin kaç defada kullanılır?
  5. Aday memurluk süresi en az kaç yıl?

Memur yıllık izin nasıl kullanılır?

Yıllık iznin kanuni dayanağı Yine aynı Kanunun yıllık izinlerin kullanılışı başlıklı 103 üncü maddesinde; "Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izliyen iki yılın izni bir arada verilebilir.

Memur yıllık izin kaç parçada kullanılır?

Mevzuatımızda yıllık izinlerin bir bütün olarak kullanılması ya da birer gün olarak kullanılmasına engel bir düzenleme bulunmamaktadır. Ancak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 105. Maddesinde açık bir şekilde amire uygun bulduğu zamanlarda izin kullandırma yetkisi verilmiştir.

Memur bir seferde en az kaç gün izin alabilir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 102 inci maddesinde; "Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür.

Yıllık izin kaç defada kullanılır?

Çalışan, yıllık izninin tamamını tek bir seferde kullanmak isterse, işveren, çalışanın yıllık iznini bölerek kullanmasını isteyemez; çalışanı, yıllık iznini bölmesi konusunda zorlayamaz. Zira İş Kanunu açısından esas ve makbul olan yıllık izinlerin bölünmeden tek parça olarak kullanılmasıdır.

Aday memurluk süresi en az kaç yıl?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 54 üncü maddesinin 2 ikinci fıkrasında yer alan Aday olarak atanmış Devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz. Asalet tasdiki göreve başladığı tarihten itibaren 1 yıl ile 2 yıl arasındaki bir zamanda yapılır.