Muayenesi geçmiş araç cezası ne kadar?

İçindekiler:

  1. Muayenesi geçmiş araç cezası ne kadar?
  2. Muayene tekrarında ceza yazılır mı?
  3. Araç 2 muayeneden geçmezse ne olur?
  4. Araç muayeneden geçmezse tekrar randevu alınır mi?

Muayenesi geçmiş araç cezası ne kadar?

Yeni düzenlemeye göre, araç muayenesini 1 yıl geciktirmiş bir otomobil sahibi, 205,08 TL gecikme cezası yerine yaklaşık 14,36 TL ödeyecek. 5 yıl muayeneye gelmeyen bir ticari aracın ödeyeceği gecikme bedeli ise 1.062,71 TL yerine 74,68 TL olacak.

Muayene tekrarında ceza yazılır mı?

Ağır kusurlu bulunan araçlara, muayene istasyonu tarafından 1 aylık izin verilir. Bu 1 ay izin, aracın eksikliklerini yaptırması için verilmektedir. Bu belgeyi, trafik polisi yada jandarma trafik personeline gösterdiğinizde, muayeneden dolayı ceza-i işlem yapılmaz. ... Bu araçlar hiçbir şekilde trafiğe çıkamazlar.

Araç 2 muayeneden geçmezse ne olur?

Aracınızın ağır kusurlu olarak muayeneden geçememesi durumunda size bilgi verilecek ve aracın değişmesi ya da onarılması gereken parçasının düzeltilmesi ve kontrol için tekrar geri getirilmesi istenecektir. Geri getirilme süresi ise 1 ay içerisinde olacaktır.

Araç muayeneden geçmezse tekrar randevu alınır mi?

Muayenesi yaptırılan araçlar, muayeneden geçemedikleri durumda ücretsiz muayene tekrarı hakkı için muayenenin yapıldığı aynı istasyona veya aynı ildeki diğer tüm sabit muayene istasyonlarına gitmek zorundadır.