Agresif nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Agresif nasıl yazılır TDK?
  2. Agresif hangi köken?
  3. Antifriz ne demek TDK?
  4. Zıt nasıl yazılır?
  5. Maydanoz nasıl yazılır?
  6. Agresif yabancı bir kelime mi?
  7. Aktüel denge ne demek?
  8. Zıd mı zıt mı?
  9. Zittina mi Ziddina mi?
  10. Maydanoz kelimesinin doğrusu nedir?
  11. Maydanoz nasıl yazılır TDK?
  12. Opsiyon Türkçe mi?
  13. Harita Türkçe mi?
  14. Aktüel nedir türkçe sözlük anlamı?
  15. Aktüelleştirme nedir?

Agresif nasıl yazılır TDK?

Agresif olan kişilerin saldırgan olduğu düşünüldüğü için, TDK tarafından anlamı saldırgan olarak belirtilmiştir. Agresif kelimesi, sinirli ve saldırgan insanlar için kullanılıyor.

Agresif hangi köken?

Fransızcadan aldığımız bu gergin kelime Latince “aggredi” fiilinden gelmiş: “ad” ön eki “-e doğru” demek, “gradi” de “adım atmak”. Yani “agresif” aslında “bir şeye doğru yürüyen, hamle yapan” demek. Yine de “agresif” dediğimizde “saldırgan”, “düşmanca” tavırları kastediyoruz.

Antifriz ne demek TDK?

Renksiz bir alkol türü olan antifiriz motorun soğumasına yardımcı olarak ömrünü uzatır. Motorun soğutma suyunun donma noktasını düşürebilecek özelliklere sahip olan antifiriz, suyun hareketini sağlarken sirkülasyon pompasının verimlilik seviyesini de arttırmaya başlar.

Zıt nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Zıttı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Zıddı şeklinde olmalıdır.

Maydanoz nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Maydonoz şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Maydanoz şeklinde olmalıdır.

Agresif yabancı bir kelime mi?

Agresif kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir. Agresif olan kişilerin saldırgan olduğu düşünüldüğü için, TDK tarafından anlamı saldırgan olarak belirtilmiştir. Agresif kelimesi, sinirli ve saldırgan insanlar için kullanılıyor.

Aktüel denge ne demek?

Aktüerya, genel anlamıyla sosyal sigorta sistemlerinde sistemin kendi kendine yetmesi ve sürdürülebilir olması demektir. Bir ülkenin geleceğine güvenle bakabilmesi için bu dengeyi kurabilmesi önemlidir. Zira milletin refahını yükseltecek hamlelerin atılması bu dengenin sağlanması ile mümkündür.

Zıd mı zıt mı?

Zıt sözcüğü Arapça kelime kökenli (żidd) bir kelime ve hepimizin bildiği gibi karşı, ters anlamına geliyor. Yukarıda yer alan görseldeki gibi birbirine karşıt, zıt anlamlarına gelen ifadeler için kullandığımız bir sözcük. Zıt sözcüğü“ı” harfiyle ek aldığında, “t” ünsüzü “d” ünsüzüne dönüşüyor. Yani doğru yazımı zıddı.

Zittina mi Ziddina mi?

Zıddı mı?” yoksa “Zıttı mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Zıttı şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Zıddı şeklinde olmalıdır.

Maydanoz kelimesinin doğrusu nedir?

MAYDANOZ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin maydanoz mu, maydonoz mu olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı maydanoz şeklinde olmalıdır.

Maydanoz nasıl yazılır TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Maydonoz şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Maydanoz şeklinde olmalıdır.

Opsiyon Türkçe mi?

Fransızca option "tercih, seçim" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Latince optio sözcüğünden alıntıdır. Bu sözcük Latince optare "tercih etmek, seçmek" fiilinden +tion sonekiyle türetilmiştir.

Harita Türkçe mi?

Harita, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Aktüel nedir türkçe sözlük anlamı?

Aktüel TDK ne demek? 1. Anlamı (eş anlamlısı): Güncel. "(Günün konusu olan, şimdiki, bugünkü (haber, olay vb.)")

Aktüelleştirme nedir?

Türk Dil Kurumuna göre aktüelleşme kelimesi güncelleşme olarak açıklanmaktadır. Aktüelleştirme kelimesi ise güncelleştirmek anlamına geldiği açıklanmıştır.