Teravih namazı bitince hangi dua okunur?

İçindekiler:

  1. Teravih namazı bitince hangi dua okunur?
  2. Teravih müezzinlik nasıl yapılır Diyanet?
  3. Teravih namazında salavat nasıl getirilir Arapça?
  4. Teravih Salavat nasıl getirilir?
  5. Peygamber Efendimiz kaç rekât teravih namazı kılardı?

Teravih namazı bitince hangi dua okunur?

Ya zel-fadli vel-ihsan, nerc-ul afve vel-gufran, Vec'al-na min utekai şehr-i ramazan bi-hürmet-il Kur'an. Sübhane zil-mülki vel-melekut. Sübhane zi'l-ızzeti vel-azameti vel cemali vel-celali vel ceberut.

Teravih müezzinlik nasıl yapılır Diyanet?

Yatsının farzı öncesi kamet okunur. Farzından sonra 2 rekâtlık son sünnet kılınır. Son sünnetten sonra müezzin: "Subhanallahi vel hamdü lillehi vele ilehe illallahü vallahü ekber. vela havle vela guvvete ille billehil aliyyil azim." "Salli Ala Muhammed Salatü Teravihe Niyet" der.

Teravih namazında salavat nasıl getirilir Arapça?

TERAVİHTEKİ SALAVAT ALLAHÜMME SALLİ ALA OKUNUŞU "Allahümme salli ala seyyidina muhammedininnebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim." "Allah'ım Efendimiz olan ümmi peygamber Muhammed'e ve onun ailesine ve ashabına salat (rahmet manasında dua) ve selam olsun."

Teravih Salavat nasıl getirilir?

TERAVİH NAMAZI ARASINDA OKUNAN SALAVAT "Allahümme salli ala seyyidina muhammedininnebiyyil ümmiyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim." "Allah'ım Efendimiz olan ümmi peygamber Muhammed'e ve onun ailesine ve ashabına salat (rahmet manasında dua) ve selam olsun."

Peygamber Efendimiz kaç rekât teravih namazı kılardı?

Çeşitli Hadislerden anlaşıldığına göre Peygamber (sav) teravih namazını yalnız sekiz rekat olarak kılmıştır. Fazlasını ne kılmış ne de emretmiştir. Buhari Aişe'den şöyle rivayet ediyor" Peygamber (sav) Ramazan-ı Şerif'in içinde ve dışında (nafile olarak) onbir rekattan fazla kılmazdı. Dört rekat namaz kılardı.