Spinal doğum mu yoksa epidural doğum mu?

İçindekiler:

  1. Spinal doğum mu yoksa epidural doğum mu?
  2. Epidural anestezi beyne zarar verir mi?
  3. Epidural anestezi etkisi kaç saat sürer?
  4. Epidural Sezeryanda felç riski var mı?
  5. Epidural doğum kimlere uygulanmaz?
  6. Epidural sezeryan uyuşukluk ne zaman geçer?
  7. Epidural mi genel mi?

Spinal doğum mu yoksa epidural doğum mu?

Epidural ile spinal arasında aslında çok büyük bir fark yok. Teknik olarak epidural, epidural diyoruz ama aslında sezeryanda epidural ve spinalin beraberce yapıldıği kombine epidural anestezi uygulanıyor. Epidural iğne ve spinal iğne beraberce kullanılır.

Epidural anestezi beyne zarar verir mi?

Bu bağlamda, epidural anestezi uygulamasında beyin zarları hasar görmez ve beyin omurilik sıvısının boşaltılması gerekmez. Teknik olarak, epidural anestezi subdural anesteziye göre daha kolaydır ve daha az yan etkiye sebep olur.

Epidural anestezi etkisi kaç saat sürer?

Epidural Anestezinin etkisi yaklaşık 15-20 dakika içinde başlar ve uzun süre devam edebilir. Oysa Spinal Anestezi hemen etki eder ancak etkisi daha kısa sürelidir. Spinal anestezide hastanın bel omurları arasından çok ince bir iğne ile girilir.

Epidural Sezeryanda felç riski var mı?

Epidural anestezi anne için felç riski yaratmaz.

Epidural doğum kimlere uygulanmaz?

Kimlere uygulanmaz Kan sulandırıcı olarak adlandırılan pıhtılaşmayı engelleyici ilaç kullanan hastalara, kanama bozukluğu olanlara, girişim bölgesinde enfeksiyon olanlara, bel fıtığı ya da başka bir nedenle bel operasyonu geçirmiş olan hastalara spinal epidural anestezi uygulanmaz.

Epidural sezeryan uyuşukluk ne zaman geçer?

Anestezi maddesi verildikten çok kısa bir süre sonra bacağınızda ve kalçanızda uyuşma hissi başlayacaktır. Daha sonra iğne çekilerek, iğnenin girdiği yer bantla kapatılır. Son olarak anestezi uzmanı, uyuşmanın seviyesini kontrol ederek işlemi sonlandırır. Uyuşma hissiniz, doğum bittikten 2 saat kadar daha sürebilir.

Epidural mi genel mi?

Genel Anestezi de doğum sırasında anne tamamen uyutuluyor. Bu nedenle anne, bebeğin doğuşuna tanık olamıyor. Ancak epidural anestezi de, annenin yalnızca belden altı uyuştuğu için bebeğin doğumuna tanık oluyor.