Çiftçilik belgesi için ne lazım?

İçindekiler:

  1. Çiftçilik belgesi için ne lazım?
  2. Arıcılık belgesi nasıl alınır?
  3. Çiftçi kayıt Sistemi Nasıl Yapılır?
  4. E Devlet'ten çiftçi belgesi alınır mı?
  5. E-Devlet'ten ÇKS belgesi nasıl alınır?
  6. Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçi belgesi nasıl alınır?

Çiftçilik belgesi için ne lazım?

Çiftçi Belgesi Alma Şartları? Kişinin ziraat odalarından çiftçilik yaptığına dair belgeyi temin etmesi gerekir. Çiftçi kayıt formunun doldurulması gerekir. Ekim ya da hayvancılık yapılacak araziye dair tapu fotokopisi ya da kira sözleşmesi gereklidir.

Arıcılık belgesi nasıl alınır?

Arıcılık belgesini, Halk Eğitim Merkezleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı kapsamında açılan kurslara başvurup, kursu başarılı bir şekilde bitirdikten sonra arıcılık belgenizi alabilir ve arı yetiştiriciliğine başlayabilirsiniz.

Çiftçi kayıt Sistemi Nasıl Yapılır?

ÇKS'ye kaydolmak veya kayıtlarını güncellemek üzere il/ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunan çiftçilerden, Çiftçi Kayıt Formu (EK-1) istenir. İnternet ortamından ve/veya e-devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda sistemdeki ilgili alanlar doldurulur.

E Devlet'ten çiftçi belgesi alınır mı?

Çiftçi belgesi almak için e-Devlet üzerinden giriş yapılması gerekiyor. Dolayısıyla çiftçi belgesi almadan önce e-Devlet şifrenizi hazırda bulundurmanız gerekecektir. ÇKS'ye ilk kez kayıt olanlardani istenen belgeler; Çiftçi kayıt formu.

E-Devlet'ten ÇKS belgesi nasıl alınır?

Çiftçilik ile uğraşan kimselere devlet tarafından verilen destekten faydalanmaları için ilk önce çiftçi belgesi alınır. Çiftçilik belgesini e-Devlet üzerinden gerekli başvuru formunu doldurup veya internete çiftçi kayıt formu yazıp başvuru formunu doldurup Tarım İl Müdürlüğüne giderek formunuzu teslim edebilirsiniz.

Tarım ve Orman Bakanlığı çiftçi belgesi nasıl alınır?

Çiftçilik belgesini e-Devlet üzerinden gerekli başvuru formunu doldurup veya internete çiftçi kayıt formu yazıp başvuru formunu doldurup Tarım İl Müdürlüğüne giderek formunuzu teslim edebilirsiniz. Arazisi birinci dereceden yakınlarına ait olan kimselerin başvurusudur.