Sabah namazına geç kaldım ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Sabah namazına geç kaldım ne yapmalıyım?
  2. Sabah namazına kalkmak için hangi duayı okumamız lazım?
  3. Uyurken ne okunur?
  4. Sabah güneş doğduktan kaç dakika sonra namaz kılınır?

Sabah namazına geç kaldım ne yapmalıyım?

Vakti kaçan sabah namazını kılmak için kaza namazı olarak niyet edilmesi gerekmektedir. Vakti kaçan sabah namazını kılarken sadece iki rekat farzını kılmanız yeterli olacaktır. Ancak doğru olanı sabah namazının vakti girdikten sonra hemen kılınmasıdır. Sabah namazının imsak ve güneş arasında kılınması gerekmektedir.

Sabah namazına kalkmak için hangi duayı okumamız lazım?

Sabah namazına uyanmak için aşağıdaki duayı okuyabilirsiniz. "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. O'nu ne uyuklama tutar ne de uyku! Allah'ım, gözümü uyanık kıl, kalbimi nurlandır, benden çok uyumayı ve gaflet ağırlığını gider!"

Uyurken ne okunur?

Yatmadan önce okunacak dualar Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke. Amentü bi-kitabike'l-lezi enzelte ve bi-nebiyyike'llezi erselte.

Sabah güneş doğduktan kaç dakika sonra namaz kılınır?

Yani sabah namazını kılmak için ezanın okunmasını beklemeye gerek yoktur. Hanefi mezhebine göre namaz kılarken ve henüz namaz bitmeden güneş doğarsa o namaz bozulur. Bu namazı kerahet vakti çıktıktan sonra kaza etmek gerekir. Kerahet vakti, güneş doğduktan 45-50 dakika sonra çıkmaktadır.