Lpg'li araç motor arıza lambası neden yanar?

İçindekiler:

  1. Lpg'li araç motor arıza lambası neden yanar?
  2. Motor arızası nasıl anlaşılır?
  3. Indüksiyon motoru nerelerde kullanılır?
  4. LPG motor ışığı yakar mı?

Lpg'li araç motor arıza lambası neden yanar?

LPG'li bir aracın motor arıza lambası yakmasının başlıca sebebi olarak bilinen teknik açıklaması, araçta bulunan katalitik konvertör ve oksijen sensörünün farklı yakıt tüketimi değerlerini algılamasından dolayıdır. ... Bu sayede aracınızın orjinal motor garantiside LPG montajından dolayı bozulmayacaktır.

Motor arızası nasıl anlaşılır?

Aracı biraz kullandıktan motor ısındıktan sonra araç çalışır halde iken aracın yağ seviye kontrol çubuğunu çıkararak kontrol etmeniz gerekmektedir. Aracın yağ çubuğunun olduğu yerden yanık yağ kokusu ile birlikte gri duman gelmesi ve yoğun yap sıçratması bitik motorun en büyük belirtisidir.

Indüksiyon motoru nerelerde kullanılır?

İndüksiyon motor, bilezikli motor ve sincap kafes motor olmak üzere iki çeşit olabilir. Üç fazlı sincapkafes indüksiyon motorları sağlam, güvenilir ve ekonomik oluşlarından dolayı genellikle endüstriyel sürücülerde kullanılırken tek fazlı indüksiyon motorları çoğunlukla ev cihazları gibi küçük yükler için kullanılır.

LPG motor ışığı yakar mı?

Aracın LPG'ye geçmesi için ideal motor sıcaklığı 40 derecedir. Gaza daha erken geçmesi için yapılan ayar, gazı buharlaştırmadan enjektörlere göndereceği için teklemeye ve motor arıza lambasını yakmaya sebebiyet verebilir.