Üniversite ders not hesaplama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Üniversite ders not hesaplama nasıl yapılır?
  2. Vize ortalama hesaplama nasıl yapılır?
  3. Üniversite dönem sonu not ortalaması nasıl hesaplanır?
  4. 70 Hangi harf notu?
  5. Genel akademik başarı not ortalaması nasıl hesaplanır?

Üniversite ders not hesaplama nasıl yapılır?

Önce dersin kredisiyle harf notunuza karşılık gelen notu çarpıyoruz. Daha sonra kredileri topluyoruz. 10,5+8+8+0+9= 35,5 yapıyor. Daha sonra 35,5'u toplam kredi sayısına bölüyoruz. 35,5/17= 2,08 ortalamanız oluyor.

Vize ortalama hesaplama nasıl yapılır?

Her bir vize ve final puanı, ortalamadaki ağırlığını gösteren oran ile çarpılır ve çarpımların sonucu toplanır. Bu toplamın 100'e bölünmesiyle de dersin ortalaması elde edilir. Üniversitenin kullandığı not sistemine göre bu puan harf notuna dönüştürülür ve öğrencinin transkriptine işlenir.

Üniversite dönem sonu not ortalaması nasıl hesaplanır?

Her dersin kredi sayısı ile alınan notun sayı karşılığının çarpılıp, elde edilen sayının toplam kredi sayısına bölünerek bulunan aritmetik ortalama, yarıyıl not ortalamasını (SPA) belirler. Genel not ortalaması ise (GPA) aynı ortalamanın o güne kadar alınmış tüm dersler için hesaplanması ile bulunur.

70 Hangi harf notu?

Notlar - Not Ortalamaları
PuanDönem Ders NotuKatsayı
85-89BA3,50
80-84BB3,00
75-79CB2,50
70-74CC2,00
5 satır daha

Genel akademik başarı not ortalaması nasıl hesaplanır?

Bir dersin ağırlıklı puanı, dersin kredisi ile alınan notun katsayısının çarpımı sonucunda elde edilir. Yarıyıl akademik not ortalaması (GPA); öğrencinin herhangi yarıyılda aldığı derslerin ağırlıklı puanlarının toplamının, kredi toplamına bölünmesiyle bulunur.