Tezsiz yüksek lisans için ALES puanı kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Tezsiz yüksek lisans için ALES puanı kaç olmalı?
  2. Tezli yüksek lisansta ALES kalktı mı?
  3. Yüksek lisans YDS istiyor mu?
  4. ALES kimler için kalktı?

Tezsiz yüksek lisans için ALES puanı kaç olmalı?

YÜKSEK LİSANS İÇİN ALES PUANI NE OLMALI? puan (tezsiz yüksek lisans programları için senatolarca daha düşük bir puan belirlenebilir), lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için ise en az 80 puan almaları gerekmektedir.

Tezli yüksek lisansta ALES kalktı mı?

Hangi Programlarda ALES Şartı Yok? Sadece tezsiz yüksek lisans programlarında ALES şartı kaldırılmıştır. Bunun dışındaki tezli yüksek lisans programları, doktora, sanatta yeterlik başvuruları, akademik personel başvuruları gibi tüm başvurularda gereklidir.

Yüksek lisans YDS istiyor mu?

Tezli yüksek lisans programlarının birçoğunda yabancı dil yeterlilik belgesi istenmektedir. ... Yeterlilik belgesi için başvuracağınız üniversite kendisi sınav uygulayabileceği gibi kendiniz YDS, IELTS, TOEFL gibi sınavlara da girebilirsiniz.

ALES kimler için kalktı?

"Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), doktora mezunlarından yeniden yüksek lisans ve doktora yapmaları halinde istenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) şartını kaldırdı.