Detertraj ve küretaj nedir?

İçindekiler:

  1. Detertraj ve küretaj nedir?
  2. Küretaj diş temizliği nasıl yapılır?
  3. Küretaj işlemi nasıl yapılır?
  4. Küretaj tedavisi kaç seans?
  5. Küretaj işlemi ne kadar sürer?

Detertraj ve küretaj nedir?

Diş etinin dişten ayrılmasıyla başlayan tedavide yalnızca diş eti değil, diş köklerine kadar olan bölüm temizlenebilir. Derin temizlik olarak adlandırılabilen küretaj işlemi, diş kökünün yüzeyinde oluşabilecek sorunların önlenmesi için gereklidir.

Küretaj diş temizliği nasıl yapılır?

Küretaj işlemi yapılırken önce hastanın yüzeysel diş taşları temizlenir. Daha sonra hastaya lokal anestezi uygulanır. Hastanın diş etlerine ufak kesikler atılarak diş eti altındaki iltihap temizlenir. Daha sonra diş etleri dikilerek, tekrar dişe tutunması sağlanır.

Küretaj işlemi nasıl yapılır?

Diş küretajı, diş eti hastalığı olan kişilerin diş eti iltihabının kazınması işlemidir. Diş eti hastalıklarında bu yöntemin sık sık uygulandığını bilmelisiniz. Güvenli ve yaygın bir yöntem olduğundan, kullanım alanının da yayın olduğunu söyleyebiliriz. Diş taşlarının temizliği diş etlerinin içinden yapılır.

Küretaj tedavisi kaç seans?

Diş eti hastalığı gingivitis aşamasında ise diş taşı temizliği ve profesyonel ağız bakımı yeterlidir. Hastalık periodontitis aşamasına geçmişse, yani cep oluşumu ve kemik yıkımı başlamışsa diş taşı temizliği ve küretaj (kök yüzeyi düzleştirme) tedavisi gerekir. Küretaj tedavisi 2-4 seansta yapılır.

Küretaj işlemi ne kadar sürer?

Kürtaj işlemi gebeliğin haftası ile bağlantılı olmakla birlikte yaklaşık 5-10 dakika arasında süren bir işlemdir. Gebelik haftası arttıkça süre doğal olarak uzamaktadır. Sedasyon anestezi ile kürtaj işlemi yapılan hastalarda hastanın alacağı hafif doz anestezi ve işlem sonrası dinlenme süresi göz önüne alınmalıdır.