Brahma tavuk kac ayda yumurtlar?

İçindekiler:

  1. Brahma tavuk kac ayda yumurtlar?
  2. Brahma tavuğu kaç lira?
  3. Denizli Tavuğu yılda kaç yumurta yapar?
  4. Horozun ömrü kaç yıl?
  5. Orjinal Denizli horozu nasıl olur?

Brahma tavuk kac ayda yumurtlar?

Brahma tavuk ne zaman yumurtlar ? Tavukların yumurta yapmaya başlama süresi yetiştirildiği kümese ve koşullara bağlı olarak değişkenlik gösterir. Salma olarak yetiştirilen Brahmalar 6 aylık olduğunda yumurta yapmaya başlarken suni ortamlarda yetiştirilenlerde bu süre daha düşüktür.

Brahma tavuğu kaç lira?

Horozumuzun ederi yaklaşık bin 500 ve 2 bin TL arasında. Kalite olunca fiyat da artıyor. 300 liraya da light Brahma bulunabilir ama bu irilikte bu kasada, bu boydaki bir hayvanın ederi yaklaşık 2 bin TL'dir. Tavuklar ise 750 TL ile bin 500 TL arasında fiyatları değişiyor.” dedi.

Denizli Tavuğu yılda kaç yumurta yapar?

Türkiye'nin lokal bir ırkı olan Denizli ta- vuğunda ortalama ergin ağırlık 2 - 2.5 kg, yıllık yumurta verimi 80-100 adet, yumurta ağırlığı 60 g, cinselolgunluk ağırlığı 1.37 kg ve P verim yaşında ortalama canlı ağırlık 1.50 kg, 52. haftadaki ortalama yumurta ağırlığı ise 60- 70 g olduğu bildirilmiştir (8,18,19).

Horozun ömrü kaç yıl?

ırkına göre 5 yıldan 10 yıla kadar değişir.

Orjinal Denizli horozu nasıl olur?

Denizli Horozunun gözleri siyah ve sürmelidir. Bacakları koyu gri veya mor, ibik balta ibik şeklinde, kulakçık kırmızı veya kırmızı üzerinde beyaz benekli genel renk, siyah kirli beyaz ortaklaşa karışım halindedir. Bazen kanat tüyleri üzerinde kahverengi renkler bulunur.