Sabah namazını kaçırmak günah mi?

İçindekiler:

  1. Sabah namazını kaçırmak günah mi?
  2. Sabah namazına kalkabilmek için hangi dua okunur?
  3. Sabah namazı geçtikten sonra nasıl niyet edilir?
  4. Sabah namazından sonra hangi zikir çekilir?
  5. Namazda parmakla nasıl tesbih çekilir?

Sabah namazını kaçırmak günah mi?

Bununla ilgili Resulullah (s.a.v) Efendimiz buyuruyordu; ''Biri uykuda kalırsa namazı kılamazsa uyandığında namazını kılsın.'' Kişinin uykusu Allah'ın ona ikramı olmuş olur; dolayısıyla kişi herhangi bir şekilde sorumlu olmadığı gibi daha sonra namazı kılarsa kaçırdığı namazı da kılmış gibi olur.

Sabah namazına kalkabilmek için hangi dua okunur?

La te'huzühu sinetün vela nevmün. Alla-hümme sehhir ayni ve nevvir kalbi ve'dfa' 'anni kesraten nevmi ve ğılzate'l gafleti. Türkçe Anlamı: Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

Sabah namazı geçtikten sonra nasıl niyet edilir?

Sabah Namazının kazası için niyet: "Niyet ettim Allah rızası için, vaktinde kılamadığım ilk sabah namazının kazasını kılmaya" ya da "son sabah namazını kılmaya."

Sabah namazından sonra hangi zikir çekilir?

Normal farz namazlardan sonra yapılan zikirler sabah namazı sonrasında da yapılır. Sabah namazı sonrası 33 defa subhanallah, 33 defa el-hamdulillah ve 33 defa Allah-u Ekber zikirleri ile tamamlanır.

Namazda parmakla nasıl tesbih çekilir?

Büyüklerimin gösterdiği Peygamber Efendimiz tesbihatı şöyledir: Sağ elin önce baş sonrada işaret parmağı kullanılarak parmaklarda ki boğumlar her parmağın alt boğumdan başlamak üzere ikişer ikişer sayılır. Böylelikle 10 rakamına ulaşılır. Aynı şekilde parmaklar 3 defa sayılarak 30 rakamına ulaşılır.