Burun ameliyatından sonra sprey kullanılır mı?

İçindekiler:

  1. Burun ameliyatından sonra sprey kullanılır mı?
  2. Burun ameliyatı sonrası ses değişimi olur mu?
  3. Burun ameliyatından sonra gülmek zararlı mı?
  4. Burun ameliyatından sonra burun içi ne zaman iyileşir?
  5. Burun ameliyatı sonrası burun ne zaman açılır?
  6. Burun estetikten sonra bozulur mu?

Burun ameliyatından sonra sprey kullanılır mı?

İster burun estetiği ister burun bölme eğriliği (deviasyon) ameliyatları olsun hastalarımıza kullanmak üzere burun spreyleri tavsiye ederiz. Ameliyattan sonraki beş gün burun içinde silikon nasal splitler yani burun tamponları olduğu için burun içine bir şey tavsiye edilmez.

Burun ameliyatı sonrası ses değişimi olur mu?

SES TONU DEĞİŞİR Bir rinoplastide kişinin nefes alma problem var ise ameliyat önceki ses tonunun kendi doğal ses tonu olduğunu düşünmemek lazım. Ameliyat sonrası burunun hava pasajı değişecek ise bu havanın işleyeceği ses tonunda da değişim olacaktır.

Burun ameliyatından sonra gülmek zararlı mı?

2 ay ertelense daha iyi olur. Burun estetiği sonrası gülmek, kahkaha atmak, sakız çiğnemek, yüzü yıkamak, duş yapmak, sert birşeyler yemek burun şekline zarar vermez. Burunu ilk günden itibaren çok temiz tutmak, kan ve salgıların kuruyup kabuklaşmasına engel olmak gerekir.

Burun ameliyatından sonra burun içi ne zaman iyileşir?

Birçok hastanın aklında bulunan burun estetiği kaç günde iyileşir sorusuna ise 7 ila 10 gün arasında cevabını vermek mümkündür. Ancak, hastanın doktorunun tavsiyelerini dinlemesi gerekmektedir. Operasyon geçiren hastaların ameliyat sonrasındaki 7 ila 10 gün arasında şişliklerinin yüzde 90'ı geçmiş olmaktadır.

Burun ameliyatı sonrası burun ne zaman açılır?

Ameliyat sonrasında burun tıkanıklığınız birkaç gün devam edebilir, bu durum normal bir süreçtir. İlk günden sonra hastalar duruma alışmaktadır. Operasyon sonrasında burnunuzun üstünde plastik atel-alçı konulabilir.. Burun ameliyatınızdan 7 gün sonra alınır..

Burun estetikten sonra bozulur mu?

Aylar geçtikçe burun giderek güzelleşir. Ancak tam tersine sorun çıkacak ise burunda eğilme, düşme, çökme gibi sorunlar oluşacak ise bunlarda ilk aylarda kendini gösterir. Eğer 12-15 ay (cilt yapısına göre değişir) süre geçmiş ise ve her şey yolunda ise ilerleyen yıllarda burunda değişiklik oluşmaz.