No touch lazer ameliyatı kaç günde iyileşir?

İçindekiler:

  1. No touch lazer ameliyatı kaç günde iyileşir?
  2. No touch lazer sonrası bulanık görme ne zaman geçer?
  3. No Touch Laser güvenilir mi?
  4. LASEK mi daha iyi LASİK mi?
  5. Göz çizdirme sonrası nelere dikkat edilmeli?
  6. PRK lazer mi LASİK mi?
  7. 17 yaşında lazer ameliyatı olur mu?

No touch lazer ameliyatı kaç günde iyileşir?

No Touch lazer kaç günde iyileşir İster No Touch lazer isterse diğer tüm yüzey ablasyonu olarak ifade edilen tedavilerde iyileşme kornea yüzeyini saran zarın iyileşme sürecine bağlıdır ki bu süre ortalama 3-4 gündür.

No touch lazer sonrası bulanık görme ne zaman geçer?

NO TOUCH lazer tedavisi sonrası görüş ilk bir hafta bulanıktır. İlk bir ay görüşte dalgalanmalar olur ve en keskin görüş 2 – 3 ay sonra gerçekleşir.

No Touch Laser güvenilir mi?

No Touch Laser güvenilir mİ? Evet. No Touch TPRK güvenilirliği ve etkinliği kanıtlanmış, yıllardır uygulanan bir tekniktir.

LASEK mi daha iyi LASİK mi?

LASİK sırasında korneanın ön bölümünden Intralase ile (bıçaksız lazer) ince bir tabaka kaldırılır ve alt tarafa eksimer lazer uygulanarak kornea istenen şekle getirilerek numara düzeltilir. LASEK'te ise daha ince bir tabaka kaldırılır bu nedenle iyileşme daha yavaş olur. No touch ta ince tabaka lazerle kaldırılır.

Göz çizdirme sonrası nelere dikkat edilmeli?

Ameliyattan sonra 5 gün gözünüze su vurmayınız ve 20–30 gün denize, havuza ve kaplıcaya girmeyiniz. Ameliyattan sonra gözünüzü ovmayınız ve üzerine yatmayınız. Ameliyattan sonra ortalama 1 ay sonra size yakın gözlüğü ve gerekirse uzak gözlüğü verilecektir. Özel durumlarda bu süre kısaltılabilir.

PRK lazer mi LASİK mi?

LASİK gibi PRK yönteminde de excimer lazerle korneaya yeniden şekil verilir. LASİK tekniğinde korneanın flap altı derin tabakalarına lazer uygulanırken, PRK da yüzeye lazer uygulanır. Bu nedenle bu yöntemler Yüzey Ablasyonlar adı altında toplanır. Burada korneanın epitel dediğimiz en üst tabakası kaldırılır.

17 yaşında lazer ameliyatı olur mu?

Yaş: Lazer göz tedavisi için en uygun kişiler 18 – 55 yaş arasındaki kişilerdir. 18 yaşından küçüklerde göz gelişimini henüz tamamlamamıştır.