Kanun çalmayı öğrenmek ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Kanun çalmayı öğrenmek ne kadar sürer?
  2. Kanun öğrenmek ne kadar sürer?
  3. Kanun kaç oktav?
  4. Iyi bir ud nasıl olur?
  5. Ud nedir ve özellikleri kısaca?
  6. Ud Nedir Nerelerde Kullanılır?
  7. Delbekçi ne demek?
  8. Delbek nasıl çalınır?
  9. Beşkaza ne demek?
  10. Beşkaza nereden gelir?

Kanun çalmayı öğrenmek ne kadar sürer?

6 hafta süren bu derste; her modülde yapılması gereken görevleri zamanında tamamlayan katılımcılar "Ders Tamamlama Belgesi" almaya hak kazanır. Bu ders içeriği Herkese AçıkLinks to an external site. lisansı altında verilmektedir.

Kanun öğrenmek ne kadar sürer?

Kanun, üzerinde yer alan notaları ile müzik kulağı olan herkesin çalabileceği enstrümanlardan biridir. Bu bakımdan eğitim sürecinin 7-8 aylık süre dilimlerini kapsadığından söz etmek mümkündür.

Kanun kaç oktav?

Ayrıca mızraplı çalgılarımızdan en fazla ses yoğunluğuna sahip olan çalgı olarak karşımıza çıkar. Laboratuar ortamında yapılan ölçeklerde “tanbur”un orta oktav ses yoğunluğu -6.

Iyi bir ud nasıl olur?

Udda büyük tamirat gerektirir.Sapın atmış olup olmadığı tecrübeli gözle büyük ve küçük eşik tarafından bakarak anlaşılabilir. Çalarak da anlaşılır. Daha sağlamı, sapla gövdenin birleştiği noktada telin alt kısmı ile sap arasındaki uzaklığa bakmaktır. Normali 2 mm.dir. 3 mm.den fazlası baskıların zorlaşacağını gösterir.

Ud nedir ve özellikleri kısaca?

Türk müziği araçlarından, iri karınlı, kısa ve kıvrık saplı, kirişli ve mızrapla çalınan bir çalgı. ... Udun 6 çift teli vardır ve mızrapla çalınır. Günümüzde tellerin ince olan 3 çifti misinadan, öteki 3 çifti de çelikten yapılır. Mızrap yapımında yaygın şekilde ham madde olarak kullanılan malzeme plâstiktir.

Ud Nedir Nerelerde Kullanılır?

Türkiye'de ve hemen bütün Arap ülkelerinde aynı adla yaygın biçimde kullanılır. İran, Azerbaycan, Ermenistan ve Yunanistan'da da sevilen çalgılar arasındadır.

Delbekçi ne demek?

Delbekçilik, delbekçi kadınlar tarafından geçim kaynağı olarak düğün, şenlik vb. eğlencelerde özellikle de kına gecelerinde delbek çalmak ve türkü söylemek suretiyle uygulanan ancak zamanla yok olmaya yüz tutan geleneklerden biridir.

Delbek nasıl çalınır?

Fethiye başta olmak üzere, Teke yöresinde kullanılan delbek, def benzeri zilsiz vurmalı bir çalgı. Ağaçtan kasnağın bir yüzüne çiviyle sabitlenmiş deri gerilerek yapılan delbek, kadınlarca kına gecelerinde, asker uğurlamalarında, düğün ve şenliklerde kullanılıyor.

Beşkaza ne demek?

meğri, makri. fethiye'nin meğri kadar eski olan diğer adı beşkaza'dır. akdeniz-ege tüm şeridin belki birinci tonya eşdeğeridir. en gergin, öfkeli, inatçı, şiddete eğilimli insanların kuyusudur.

Beşkaza nereden gelir?

O zamandan beri önce Meğri çevresine BEŞKAZA adı veriliyor. 1914 yılında Meğri'nin adı Fethiye olarak değişince yine Beşkaza deniliyor.Beşkaza eşittir Beşkadılık yer.Şimdilerde bile BEŞKAZA sözcüğü kullanılıyor.BEŞKAZA:BEŞYARGI MERKEZİ.Bu çevrede yaşayanlara da Beşkazalı demeye başlamışlar.