Enerjisa güvence bedeli iadesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Enerjisa güvence bedeli iadesi nasıl alınır?
  2. Kayıp kaçak bedeli ne kadar?
  3. TRT payı nasıl geri alınır?
  4. Elektrik ve doğalgazda KDV iadesi var mı?
  5. Elektrik faturalarındaki TRT payı nedir?
  6. TRT payı yüzde kaç?
  7. Fon pay adedi nedir?

Enerjisa güvence bedeli iadesi nasıl alınır?

Güvence bedeli iade taleplerinizi size en yakın hizmet noktalarımıza gelerek veya 372 nolu Çağrı Merkezimizi arayarak yapabilirsiniz. İade tutarı başvurunuz sırasında belirttiğiniz kendi adınıza ait vadesiz IBAN'ınıza sözleşmenizin sona erme tarihinden itibaren 5 iş günü içinde aktarılacaktır.

Kayıp kaçak bedeli ne kadar?

Kayıpkaçak elektriğin niteliği: Yani kayıp-kaçak bedeli elektrik sisteminde ortaya çıkan teknik ve teknik olmayan kaybın maliyetinin kayıp-kaçak bedeli oranları ölçüsünde karşılanabilmesi amacıyla belirlenen bir bedeldir.

TRT payı nasıl geri alınır?

TRT PAYI VE SAYAÇ OKUMA BEDELiDE GERİ ALINABİLECEK Dairesi'nin TRT payı ve sayaç okuma parasının da iadesine karar vermiş olması. Buna göre aboneler, her 3 kalemin iadesi için tek başvuru yapabilir.

Elektrik ve doğalgazda KDV iadesi var mı?

KDV beyannamesinde indirimli orana tabi işlemlerin yanı sıra diğer işlemlerden doğan iade alacaklarının bulunması da mümkündür. ... İndirimli orana tabi işlemler dışındaki diğer iade hakkı doğuran işlemlerden doğan KDV alacaklarının doğalgaz/elektrik borçlarına mahsubu mümkün bulunmamaktadır.

Elektrik faturalarındaki TRT payı nedir?

Elektrik Faturası TRT Payı Nedir? Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun giderlerinin karşılanabilmesi için elektrik faturalarında TRT payı isimli bir bedel yer alır. TRT payı, faturada yer alan enerji tüketimi bedelinin %2'sine tekabül eder.

TRT payı yüzde kaç?

Türkiye'de, yılda 305 milyar kilovatsaat elektrik tüketiliyor. Konut, ticarethane ve saniyeden KDV ve Belediye Tüketim Vergisi (sanayi yüzde 1, diğer abonelerden yüzde 5) tahsil ediliyor. Buna ek olarak konut ve ticarethaneden yüzde 2 oranında da TRT payı alınıyor.

Fon pay adedi nedir?

Pay Adedi : Yapacağınız fon alış veya fon satış işlemlerinizin miktarının yazıldığı alan.