Adetliyken oruç tutarsak ne olur?

İçindekiler:

  1. Adetliyken oruç tutarsak ne olur?
  2. Adet gören kadın namaz kılabilir mi?
  3. Adetliyken neler yapılmaz Diyanet?
  4. Adet erken biterse namaz kılınır mı?
  5. Adet olan kadın nasıl ibadet eder?
  6. Regl iken hangi dualar okunmalı?
  7. Regl iken tesbih çekmek için abdest alınır mı?
  8. Dua etmek için abdest şart mı?
  9. Arefe günü 1000 ihlas abdestsiz okunur mu?
  10. 1000 ihlas okurken her seferinde besmele çekilir mi?
  11. Abdestsiz sure ve dua okunur mu?
  12. Ayetel Kürsi ezbere abdestsiz okunur mu?

Adetliyken oruç tutarsak ne olur?

Kadınlar âdet dönemlerinde namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. Temizlendikten sonra kılamadıkları namazları kaza etmezler fakat oruçlarını kaza ederler (Buhârî, Hayız, 20; Müslim, Hayız, 69; Ebû Dâvûd, Tahâret, 106; Tirmizî, Tahâret, 97).

Adet gören kadın namaz kılabilir mi?

Kadınlar adetli iken namaz kılmazlar, oruç tutmazlar. ... Adet süresince terk edilen namazların kaza edilmesinin gerekmediği, oruçların ise temizlendikten sonra tutulacağı hususlarında da görüş birliği vardır. (Abdurrahman el-Ceziri, Kitabu'l-Fıkhi ale'l- Mezahibi'l-Erbea, I, 133) Hz.

Adetliyken neler yapılmaz Diyanet?

Diyanet İşleri Başkanlığı fetvalarına göre kadınlar adet (regl-hayız) durumunda şunları yapamazlar: namaz kılamaz, Kur'an okuyamaz, oruç tutamaz, cinsel ilişkiye giremez, Kabe'yi tavaf edemez, gerekmedikçe camilere giremezler.

Adet erken biterse namaz kılınır mı?

Hadis-i şerif: "Âdetin devam ettiği sürece namazı bırak, sonra boy abdesti al ve namaz kıl." (Buhâri, Hayz, 19, 24, Vüdû, 63; Müslim, Hayz, 62; Ebû Davûd Tâhâret, 109).

Adet olan kadın nasıl ibadet eder?

Regli döneminde tesbih çekilebilir mi yapılabilecek ibadetler :Adetli kadınlar namaz kılamasalar da zikir ve tesbih çekebilir, dua edebilir. Bunlara bir mani yoktur. Bunun yanında Diyanet fetvasına göre regli döneminde kadınlar, kelime-i şehadet, kelime-i tevhid, istiğfar, salavat-ı şerife getirebilirler.

Regl iken hangi dualar okunmalı?

adet olan kadınların veya cünüplerin, Kunut vesaire gibi çeşitli duaları okumalarında, tesbih ve tehlil kelimelerini söylemelerinde ve Hazret-i Peygambere salat ve selam getirmelerinde hiçbir mahzur yoktur. Hayız ve nifaslı halde olanlar, Kur'an-ı Kerîm'i okuyamamakla beraber, onu dinleyebilirler.

Regl iken tesbih çekmek için abdest alınır mı?

Adet olan kadınların bu günlerde namaz kılması ve kuran-ı kerim okuması haram kılınmış iken tesbih, zikir ve dua etmelerine izin verilmiştir. ... Abdest alarak güzelce tesbihler çekilebilir, salavatlar getirilebilir.

Dua etmek için abdest şart mı?

Dua etmek için abdest almak gerekmediği gibi adetli olmak da dua etmeye engel değildir. ... Zikir abdestli, abdestsiz, cünüpken, her zaman yapılabilir. Ama duanın kabul edilmesi için gönülden gelmesi, gafletle değil, bilinçli yapılması gerekir. Elbette abdest alıp iki rekât namaz kılarak dua etmek daha makbuldür.

Arefe günü 1000 ihlas abdestsiz okunur mu?

İhlas-ı Şerif ve Ayetül-kürsi Kur'an-ı Kerim surelerindendir ve Ayetttir.Namaz abdesti yokken Kur'an-ı kerime dokunmadan ezberden okumanın bir sakıncası yoktur.Abdestsizken sadece Kuran-ı Kerimi eline alarak okumak (ayete dokunmak) haramdır.

1000 ihlas okurken her seferinde besmele çekilir mi?

"Arefe Günü 1000 İhlâs okuyanın bütün günahları af olur ve duâsı kabul olur." (Hepsini Besmele ile okumalıdır.)

Abdestsiz sure ve dua okunur mu?

Amenerrasulü abdestsiz olarak ezbere okunabilir. ... Ancak Kuran-ı Kerim üzerinden okunacaksa abdest alınması şarttır.

Ayetel Kürsi ezbere abdestsiz okunur mu?

Bin sureden daha hayırlı sure olarak bilinen Ayetel Kürsi'nin sayısız faziletleri bulunuyor. ... Eğer Kur'an-Kerim e dokunularak sureler okunacaksa abdestsiz okumak doğru olmaz. Eğer sureler ezberden okunacaksa abdestli olmaya gerek yoktur. Ancak her iki durumda da gusül abdestinin alınmış olması gerekir.