EPS arıza lambası neden yanar?

İçindekiler:

  1. EPS arıza lambası neden yanar?
  2. EPS Arızası Nasıl Anlaşılır?
  3. EPS Ariza nedir?
  4. ESC nedir ne işe yarar?

EPS arıza lambası neden yanar?

EPS uyarı lambası yanarsa elektirikli direksiyon sisteminde bir arıza meydana geldiğinden dolayı yanar ve direksiyon sertleşir. ... Lamba sürekli yanıyorsa ve direksiyonda sertlik varsa servisten destek almak gerekir, sert direksiyonla sürüş yapılırsa beklenmedik problemlere yol açabilir.

EPS Arızası Nasıl Anlaşılır?

EPS ışığı normalde kontak anahtarı açık konumuna getirildikten sonra 4 saniye süreyle yanar ve söner, bazı araçlarda motor çalıştıktan sonra sönebilir. Aynı şekilde bu ışık EPS sisteminde arıza olduğunda da yanacaktır. EPS arıza ışığı sönmüyorsa bu aracınızda EPS arızası olduğu anlamına gelir.

EPS Ariza nedir?

Elektrikli direksiyonlarda görülebilecek en yüksek maliyetli arıza elektrik motorunda oluşan elektriksel arıza durumudur. Bu eps direksiyon arızasına ek, direksiyonda sertleşme, kadranda uyarı ışığı yakma,açı sensörlerinin bozulması gibi birçok arızası da vardır.

ESC nedir ne işe yarar?

ESC, Electronic Speed Control (Elektronik Hız Kontrol) kelimelerinin kısaltmasıdır. Elektrikli motor ile çalışan RC model araba , tekne ,uçak , helikopter gibi araçlarda kullanılır. ... Kumandadan gelen gaz ve fren tepkilerini motora ileterek arabayı hareket ettirir ya da durdurur.