Malulen emeklilik takibi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Malulen emeklilik takibi nasıl yapılır?
  2. DYS evrak takibi nasıl yapılır?
  3. Iyi bir dilekçe nasıl yazılır?
  4. Talep yazısı nasıl yazılır?

Malulen emeklilik takibi nasıl yapılır?

SGK sitesi üzerinden SGK Malülen Emeklilik Sorgulama işlemi yapmak için öncelikle SGK resmi sitesine giriş yapılır. Giriş yapıldıktan sonra malulen emekliliğe ilişkin olarak sorgulama yapmak isteyen kişi, ilgili sekmeye TC kimlik numarasını girer. Sonra "sorgula" butonuna basılır.

DYS evrak takibi nasıl yapılır?

DYS evrak sorgulamak için E-devlet kapısına giriş ardından “Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip“ bölümünden kimlik doğrulama ile işlem yapılır. Diğer yandan E-devlet sistemi yerine “Sosyal Güvenlik Kurumu Evrak Kayıt ve Takip Sistemi Arama Sayfası“ yoluyla da sorgulama yapmak mümkündür.

Iyi bir dilekçe nasıl yazılır?

Yazılan dilekçe ortalanmalı, sayfada belli bir ahenk içinde durmalıdır. Dosya numarası, davacı, davalı, vekili, konu, açıklamalar kısımları aynı hizada ve yine koyu renkli ve büyük harflerle yazılmalıdır. Yine hukuki sebepler, deliller ve talep kısmı sol aynı hizada koyu renkli ve büyük harflerle yazılmalıdır.

Talep yazısı nasıl yazılır?

Dilekçelerde istek ve dilekler, yalın ve açık bir biçimde belirtilmeli, sözü uzatmamalıdır. Eğer dilekçeye bir belge eklenecekse, adresten sonra satır başı açılarak "Ek" başlığı altında belgenin ne olduğu belirtilmelidir. Ayrıca, istek bölümü, "bilgilerinize arz ederim." sözleriyle bitirilmelidir.