Nur cemalini görmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Nur cemalini görmek ne demek?
  2. Gül cemalini özledim ne demek?
  3. Gülcemal mi Gül Cemal mi?
  4. Celali anlamı ne?
  5. Cemâlün ne demek?
  6. Cemal ve kemal ne demek?
  7. Gül cemalini sevdiğim ne demek?
  8. Cemal ne anlama gelir?
  9. Cemal isminin manası nedir?
  10. Kesb ne anlama gelir?

Nur cemalini görmek ne demek?

Nur gibi etrafı aydınlatan güzellik.

Gül cemalini özledim ne demek?

Sevgilinin çehresindeki saflık, duruluk ve letafet. Örnek Cümle: Onun gülcemalini görmediği günden beri ne uyuyabildi ne de yemek yedi.

Gülcemal mi Gül Cemal mi?

Arapça ve Farsçada cemal ile eş anlamlı olan sözcükler şunlardır: Lika - Suret - Sima - Çehre - Peyker ve Vech. Gülcemal Ne Demek? Gülcemal, yüz güzelliği anlamına gelir. ... Yüzün kusursuz güzelliği anlamına gelen Talat da gülcemal ile eş anlamlıdır.

Celali anlamı ne?

(ﺟﻼﻟﻰ) i. (Celāl adından nispet eki -і ile Celālі) Devlete karşı baş kaldıran kimse, âsî, serkeş, eşkıyâ [Bu tâbir, Yavuz Sultan Selim zamânında Tokat civârında mehdîlik dâvâsı ile ayaklanıp devletin başına dert kesilen Celâl isimli bir kişinin adından gelmiş ve XVI – XVII. yüzyıl boyunca devam eden isyanlar Celâlî ...

Cemâlün ne demek?

Allah'ın lutuf ve rızâsına delâlet eden isim ve sıfatlarını ve O'nun mutlak güzelliğini ifade etmek için kullanılan bir tasavvuf terimi. Mutasavvıflar Allah'ın lutuf ve rızâsını gösteren sıfatlarını cemâl tabiriyle ifade etmişlerdir.

Cemal ve kemal ne demek?

cemal-i kemal / cemâl-i kemâl / جَمَالِ كَمَالْ Mükemmelliğin güzelliği.

Gül cemalini sevdiğim ne demek?

Gül yüzlü sevgili. İkinci Anlamı: Sevgilinin çehresindeki saflık, duruluk ve letafet.

Cemal ne anlama gelir?

Arapça kökenli olan Cemal ismi Yüz güzelliği, zahiri ve batıni güzellik. Allah'ın rahmetle tecellisi. Allah'ın lütuf, ihsan, rıza sıfatlarının karşılığı anlamlarına gelmektedir.

Cemal isminin manası nedir?

Arapça kökenli olan Cemal ismi Yüz güzelliği, zahiri ve batıni güzellik. Allah'ın rahmetle tecellisi. Allah'ın lütuf, ihsan, rıza sıfatlarının karşılığı anlamlarına gelmektedir.

Kesb ne anlama gelir?

Sözlükte "kazanmak, elde etmek" anlamındaki kesb kökünden türemiş bir masdar olup "kazanılan ve elde edilen maddî veya mânevî şey" mânasına isim olarak da kullanılır. Râgıb el-İsfahânî kesbi, "insanın servet kazanmak gibi faydalı olan veya haz veren bir şeyi talep etmesi" diye açıklar.