Acele ve Günlüdür nereye yazılır?

İçindekiler:

  1. Acele ve Günlüdür nereye yazılır?
  2. Ast üste rica eder mi?
  3. Sayı ve evrak kayıt numarası neye göre verilir?
  4. Resmi belgelerde imza nereye atılır?
  5. Acele ibaresi taşıyan belgeye ne kadar sürede cevap verilmelidir?
  6. Kime arz edilir?

Acele ve Günlüdür nereye yazılır?

(3) Fiziksel ortamda üretilen süreli belgelerde "ACELE" ya da "GÜNLÜDÜR" ibaresi yazı alanının sağ üst köşesinde kırmızı renkli olarak belirtilir. Birden fazla sayfalı belgelerde "ACELE" ya da "GÜNLÜDÜR" ibaresi sadece birinci sayfada belirtilir (Örnek 25).

Ast üste rica eder mi?

Resmi usullere göre 'üst', 'ast'a yazı yazarken 'Rica ederim' ibaresini kullanıyor; tam tersi durumlarda ise 'Arz ederim' deniliyor. Bu nedenle vatandaşlar için de kamu kurumlarına dilekçe verirken 'Arz ederim' ibaresini kullanma zorunluluğu bulunuyor.

Sayı ve evrak kayıt numarası neye göre verilir?

Madde 10- Sayı ve evrak kayıt numarası, dosya planına göre verilir, başlığın son satırından iki aralık aşağıda ve yazı alanının en solundaki “Sayı:” yan başlığından sonra yazılır. Bu ifadeden sonra kod numarası verilir.

Resmi belgelerde imza nereye atılır?

MADDE 15- (1) Metnin bitiminden itibaren iki ila dört satır boşluk bırakılarak belgeyi imzalayacak olan makam sahibinin adı, soyadı ve bunların altına unvanı yazı alanının en sağma ortalanarak yazılır (Örnek 8). İmza, ad ve soyadm üzerinde bırakılan boşluğa atılır.

Acele ibaresi taşıyan belgeye ne kadar sürede cevap verilmelidir?

(2) "ACELE" ibaresi taşıyan belgeye derhal ve süratle, "GÜNLÜDÜR" ibaresi taşıyan belgeye belgede belirtilen süre içinde cevap verilir.

Kime arz edilir?

Dilekçe veya resmi yazışmalarda bildirim yapılacak makam üst makam ise bu tür bir dilekçe veya resmi yazışmanın sonunda “arz ederim” yer almalıdır.