Ankilozan Spondilit hastaları evlenebilir mi?

İçindekiler:

  1. Ankilozan Spondilit hastaları evlenebilir mi?
  2. Ankilozan Spondilit hangi organlara zarar verir?
  3. Ankilozan Spondilit hastaları nasıl yaşamalı?
  4. Ankilozan Spondilit öldürür mu?

Ankilozan Spondilit hastaları evlenebilir mi?

Ankilozan spondilit hastaları evlenebilir, anne veya baba olabilirler. AS hastaları çiftler arasında veya yakın çevreleri ile hastalığın fiziksel ve ruhsal etkileri nedeniyle zorluklar yaşayabilir.

Ankilozan Spondilit hangi organlara zarar verir?

Oğuz Gürler, Ankilozan Spondilit (Omurga Romatizması), özellikle omurgadaki eklem ve kemiklerin köprüleşmesine yol açarak belinizde katılaşmaya yol açan iltihaplı romatizma hastalığı olarak tanımlandığına dikkat çekti. "Omurganın tümünün köprüleşerek omurgada tam bir hareket kısıtlılığının oluşmasına neden olabilir.

Ankilozan Spondilit hastaları nasıl yaşamalı?

Uyku öncesinde ve sabah kalkarken en az 20-40 dakika yüzüstü yatmak, yan yatmaktan kaçınmak, kalın yastıkları terk ederek neredeyse incecik yastıkları tercih etmek doğru bir davranışlardır. İmkan varsa yastıksız yatılabilir ve uykuda sırt üstü yatmaya çalışılmalı, yan yatmaktan kaçınılmalıdır.

Ankilozan Spondilit öldürür mu?

AS'Lİ HASTALAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ UYARI Kas-iskelet sisteminin yanı sıra göz, böbrek, aort gibi eklem dışı tutulumlar da görülebiliyor. AS'li hastalarda iltihabi bağırsak hastalıkları ve sedef hastalığı gelişebiliyor. AS'li hastalarda ölüm riski hasta olmayanlara göre 1.5 ila 4 kat daha fazla.