Yüzyılın adamı kimdir?

İçindekiler:

  1. Yüzyılın adamı kimdir?
  2. Sara ve beyin tümörlerinin tedavisi için yeni yöntemler bulan dünyaca ünlü cerrahımız kimdir?
  3. Beyin tümörü tedavisini kim buldu?
  4. Prof Ismail Hakkı Aydın nerede çalışıyor?
  5. Ismail balık kim?
  6. Iç hastalıkları ve dahiliye aynı mı?

Yüzyılın adamı kimdir?

Yürüttüğü başarılı çalışmaları ile tıp dünyasında çığır açan Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Amerika Birleşik Devletleri'nde Nöroşirürji alanında "Yüzyılın Adamı" seçilmiştir.

Sara ve beyin tümörlerinin tedavisi için yeni yöntemler bulan dünyaca ünlü cerrahımız kimdir?

Mikrocerrahinin nöroşirürji alanında kullanılabileceğini keşfeden, epilepsi ve beyin tümörlerinin tedavisinde yeni yöntemler bulan, beyin ameliyatlarına mikroskobu getiren ve çalışmalarıyla dünya tıp tarihine geçen Türk Doktor Yaşargil, beyin hakkında bilinen ve bilinmeyenleri anlattı.

Beyin tümörü tedavisini kim buldu?

Çalışmalarını ABD'nin önde gelen üniversitelerinden Yale Üniversitesi'nde sürdüren Türk bilim adamı Prof. Murat Günel ve ekibi, beyin kanseri tedavisinde dünyada çığır açacak bir çalışmaya imza attı. Günel ve ekibi iyi huylu tümörlerin, kansere dönüşmesine neden olan mekanizmaları keşfetti.

Prof Ismail Hakkı Aydın nerede çalışıyor?

Doğan Hastanesi | 34 | 0850 515 0 515-Beyin ve Sinir Cerrahisi Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Doğan Hastanesi'nde hekimlerimize konferans verdi.

Ismail balık kim?

1983'de Uludağ Ü. Tıp fakültesinden mezun oldu. 1983-85'de Afyon'da mecburi hizmetini yaptı. 1985-89'da Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda ihtisasını yaptı. 1989'da Uzman, 1990'da Yardımcı Doçent, 1991'de Doçent, 1996'da Profesör oldu.

Iç hastalıkları ve dahiliye aynı mı?

İç hastalıkları, tıbbın bir ana bilim dalıdır; Dahiliye olarak da bilinir. İnsanın sindirim sistemi, böbrek, kalp, akciğer, kan hastalıkları, kanserin dahili tanı ve tedavisi, romatizmal, hormonal ve alerjik hastalıklar, yaşlı hasta grubunun sağlığı ve hastalıkları ile ilgilenir.