Miraç olayı ne demek?

İçindekiler:

  1. Miraç olayı ne demek?
  2. Peygamber efendimizin miraca yükseldiği yer neresidir?
  3. Miraç olayı gerçek mi?
  4. Miraç Gecesi kuranda geçiyor mu?
  5. Miraç Kandili Hangi dualar kabul olur?

Miraç olayı ne demek?

Miraç ya da Mirac İslamiyet'te peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselmesi vakasıdır. Arapçada kelime olarak yükseğe çıkma anlamına gelir ve merdiven anlamına gelen uruc kökünden gelmektedir. Mirac olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir.

Peygamber efendimizin miraca yükseldiği yer neresidir?

Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Kur'an'dan sonraki en büyük mucizelerinden biri olarak görülen Miraç hadisesi, Burak isimli bir binek vesilesiyle kısa sürede Mekke'den Kudüs'e, oradan da Allah'ın (c.c.) huzuruna çıkmasıyla gerçekleşti.

Miraç olayı gerçek mi?

MİRAÇ'IN GERÇEK BOYUTU Muhammed'in Allah katına yükselmesi diye bir durum yoktur. Zira Allah katı diye bir fiziki mekân söz konusu değildir. Miraç gerçekte, Hz. Muhammed'in uykuda iken gördüğü rüya yahut rüyalardır.

Miraç Gecesi kuranda geçiyor mu?

MİRAÇ İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU? Miraç Kur'an'ı Kerim'de geçmez ancak sözlük anlamına baktığımızda, konulmasına engel olacak bir durum görünmemektedir.

Miraç Kandili Hangi dualar kabul olur?

MİRAÇ KANDİLİ DUASI Euzü billahi mineş-şeytanir-racîm Bismillahir-rahmanir-rahîm Ey Bizleri varlığa erdiren Var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran Güzeller Güzeli Rabbimiz! Sana sonsuz hamd ü senalar olsun. Kainatın İftihar Tablosu Peygamber Efendimiz'e Sonsuz salât ü selam olsun.