Üniversite Dondurulduğunda tecil bozulur mu?

İçindekiler:

  1. Üniversite Dondurulduğunda tecil bozulur mu?
  2. Ikinci üniversitede askerlik tecil olur mu?
  3. Pasif öğrenci öğrenci belgesi alabilir mi?
  4. Yüksek lisansı Dondurursam tecil bozulur mu?
  5. Pasif öğrenci Nasıl Olunur?

Üniversite Dondurulduğunda tecil bozulur mu?

Öğrencilik Hakkı Dondurulanlar: Askerlik tecili açısından, kayıt dondurma süreleri hiçbir koşulda 2 yıl veya 4 dönemi (sömestr) geçemez. Askerlik tehir işlemleri için öğrencilerimizin başvuruda bulunmasına gerek yoktur.

Ikinci üniversitede askerlik tecil olur mu?

Açık öğretim fakültelerini ilk üniversite olarak okumanız durumunda askerliğinizi tecil ettirebilirsiniz fakat ikinci üniversite olarak başka bir üniversite okumak askerliği tecil ettirememektedir. 2. Üniversiteyi okumak askerlik tecili için yeterli değildir. ... Fakat yüksek lisans yaparsa askerliği erteleyebilir.

Pasif öğrenci öğrenci belgesi alabilir mi?

Öğrenci Kayıt Dondurduğu dönemde YÖKSİS'te ve E-Devlet'te Pasif Öğrenci olarak görülür. Öğrenci Kayıt Dondurduğu dönemde Fakültemizinden Öğrenci Belgesi alamaz.

Yüksek lisansı Dondurursam tecil bozulur mu?

Tecil hakkınız devam ediyorken yüksek lisans kayıt dondurma işlemi gerçekleşmez. Azami kayıt dondurma süresi tezsiz yüksek lisans için bir yarıyıl, tezli yüksek lisans için iki yarıyıl, doktora için dört yarıyıldır. Askerlik sebebiyle kayıt dondurma işlemi ise askerliğin süresi bitene kadar geçerlidir.

Pasif öğrenci Nasıl Olunur?

Öğrenciler üniversitede ders seçimi yapmak zorundadır. Ders seçimi yapmayan öğrenciler genellikle pasif öğrenci statüsüne dahil edilir. Üniversitede öğrenciler istediği zaman kayıtlarını dondurabiliyor. Dondurulma işlemleri sonrası öğrenciler pasif öğrenci olarak adlandırılıyor.