Gözdeki katarakt nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Gözdeki katarakt nasıl alınır?
  2. Katarakt ameliyatları neden kör ediyor?
  3. Katarakt ameliyatından sonra dikiş alınır mı?
  4. Katarakt ameliyatı genel anestezi ile yapılır mı?
  5. Katarakt kör eder mı?
  6. Göz içindeki dikişler ne zaman düşer?

Gözdeki katarakt nasıl alınır?

Katarakt hastalığının tek tedavisi olarak cerrahi bir ameliyatla gerçekleştirilmektedir. Bu ameliyat günümüzde lazer ile ve oldukça gelişmiş teknolojilerle yapılmaktadır. Burada en önemli husus, katarakt ameliyatını yaptıracak hastanın, bu alanda uzman bir göz doktoruna ameliyat olması tavsiye edilir.

Katarakt ameliyatları neden kör ediyor?

Afyonkarahisar'da özel bir klinikte katarakt ameliyatı olan 7 kişi görme yeteneğini kaybetmişti. “Gözün içerisine sokulan herhangi bir alette en ufak bir enfeksiyon kaynağı olduğu zaman bu körlükle eş değerdir. Çünkü endoftalmi dediğimiz göz içi enfeksiyonuna sebep olur.

Katarakt ameliyatından sonra dikiş alınır mı?

Kataraktın alınması: Kataraktın olgunluk derecesine göre ultrason (FAKO) ile dikişsiz veya klasik yöntemle dikişli olarak yapılabilir. Yapay göz içi merceği (göz içi lens) : Katarakt alınarak yerine suni göz içi lensi konulur. Kesi yeri: 2.4 mm. lik bir yerden dikişsiz veya klasik yöntemle dikişli olarak yapılabilir.

Katarakt ameliyatı genel anestezi ile yapılır mı?

Katarakt cerrahisinde genel (tamamen uyutularak) anestezi genellikle çocuklarda tercih edilir. Diğer bir tercih göz çevresine iğne yapılarak (lokal) anestezi uygulanmasıdır.

Katarakt kör eder mı?

Prof. Dr. Alimgil, "Dünya Sağlık Örgütü'ne göre katarakt, yüzde 51 ile dünyadaki körlük ve görme bozukluğunun önde gelen nedenleri arasında yer alıyor. Öyle ki 2020'de 40 milyon insanın katarakt nedeniyle kör olacağı tahmin ediliyor.

Göz içindeki dikişler ne zaman düşer?

Bazen emilen bazen de alınan dikişler kullanıyoruz. Emilen dikişler 8-10 gün içerisinde kendiliğinden çözülürken, alınan dikişlerin bu günler arasında alınması gerekiyor. Ameliyattan sonra ben üst göz kapağına herhangi bir pansuman yapmıyorum.