Yazışma Kuralları Nelerdir?

İçindekiler:

  1. Yazışma Kuralları Nelerdir?
  2. Yazışma Kuralları Ek nasıl yazılır?
  3. Ilgide kayıtlı yazınız nasıl yazılır?
  4. Yazışma Teknikleri ilgi nedir?
  5. Valiliğe yazı nasıl yazılır?
  6. Resmi yazışmaların sonu ne ile biter?
  7. Resmi yazışmalarda nelere dikkat edilmelidir?
  8. Konusal yöntem nedir?
  9. Resmi yazışmalarda vekil nasıl yazılır?
  10. Arz ve rica nasıl yazılır?
  11. Bir yazının resmiyet kazanması için hangisi mutlaka olmalıdır?
  12. Resmi yazılar nasıl bitirilir?

Yazışma Kuralları Nelerdir?

Yazışmalar mümkün oldukça daktilo ya da bilgisayarda hazırlanmalıdır. Yazılarda okunaklı olacak punto kullanılmalıdır. Yazı için her sayfada her alanda 2,5 cm boşluk bırakılmalıdır. Sayı ve tarih kesinlikle aynı hiza içerisinde yer almalıdır.

Yazışma Kuralları Ek nasıl yazılır?

MADDE 18- (1) Belgede ek olması hâlinde “Ek:” başlığı imza bölümünden sonra uygun satır boşluğu bırakılarak ve yazı alanının solundan başlanarak yazılır. Olur belgelerinde ise “Ek:” başlığı oluru alınan makamın imza bölümünden sonra uygun satır boşluğu bırakılarak ve yazı alanının solundan başlanarak yazılır.

Ilgide kayıtlı yazınız nasıl yazılır?

İlgi:” yan başlığı, gönderilen makam bölümünün iki aralık altına ve yazı alanının soluna küçük harflerle yazılır. İlgide yer alan bilgiler bir satırı geçerse, “İlgi” kelimesinin altı boş bırakılarak ikinci satıra yazılır.

Yazışma Teknikleri ilgi nedir?

İlgi: alt başlığı ile bağlı belge ve bilgileri belirtilmek amacı ile yazılır. İlgi belgesi bir kanun, madde, dayanak, ihbar vb bir belge olabilir.

Valiliğe yazı nasıl yazılır?

Yazıyı makam sahibi yerine yetki devredilen kişi imzaladığında, imzalayanın ad ve soyadı birinci satıra, yetki devredenin makamı "Başbakan a.", "Vali a." ve "Rektör a.", biçiminde ikinci satırı, imzalayan makamın unvanı ise üçüncü satıra yazılır.

Resmi yazışmaların sonu ne ile biter?

a) Yazışma yapan makamlar arasındaki hiyerarşi yönünden, alt makamlara "Rica ederim.", üst ve aynı düzeydeki makamlara "Arz ederim." ibaresiyle bitirilir. b) Üst, aym düzey ve alt makamlara birlikte dağıtımlı olarak yapılan yazışmalarda "Arz ve rica ederim." ibaresiyle bitirilir.

Resmi yazışmalarda nelere dikkat edilmelidir?

Yazılan yazılarda mutlaka imla kurallarına dikkat edilmelidir ve yazım yanlışı yapılmamalıdır. Ek ile belirtilen dosya veya diğer unsurlar mutlaka gönderilen yazışmada bulunmalıdır. Gizli ve önemli belgeler güvenlik önlemleri alınarak gönderilmelidir.

Konusal yöntem nedir?

Konusal Dosya Düzenleme Yöntemi Bu yöntem dosyaların içeriklerine, kurumsal işlev ve fonksiyonlarına göre düzenlendiği yöntemdir. Genellikle belgeler konusuna, başlığına, üretildiği birimine veya verdiği hizmete göre kategorilere ayrılmakta ve dosyalar da bu kategorilere göre sınıflanmaktadır.

Resmi yazışmalarda vekil nasıl yazılır?

(5) Belge vekâleten imzalandığında, imzalayanın adı ve soyadı birinci satıra, vekâlet olunan makam "Başbakan Vekili", "Bakan Vekili", "Müsteşar Vekili", "Vali Vekili", "Belediye Başkanı Vekili" veya "Rektör Vekili" biçiminde ikinci satıra yazılır.

Arz ve rica nasıl yazılır?

Alt makama yazılan yazılar "Rica ederim.", üst ve aynı düzey makamlara yazılan yazılar "Arz ederim.", üst ve alt makamlara dağıtımlı olarak yazılan yazılar "Arz ve rica ederim." biçiminde bitirilir.

Bir yazının resmiyet kazanması için hangisi mutlaka olmalıdır?

Resmi Yazışmalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Gereken durumlarda iletilen yazı kağıda dökülerek çıkartılır. Yazılarda Times New Roman (12 punto) veya Arial (11 punto) yazı tipi geçerlidir. Yazı için sayfanın her alanından 2,5 cm boşluk bırakmaya dikkat edilmelidir. Sayı ve tarih mutlaka aynı hizada yazılmalıdır.

Resmi yazılar nasıl bitirilir?

a) Yazışma yapan makamlar arasındaki hiyerarşi yönünden, alt makamlara "Rica ederim.", üst ve aynı düzeydeki makamlara "Arz ederim." ibaresiyle bitirilir. b) Üst, aym düzey ve alt makamlara birlikte dağıtımlı olarak yapılan yazışmalarda "Arz ve rica ederim." ibaresiyle bitirilir.