Yep ne demek LGS?

İçindekiler:

  1. Yep ne demek LGS?
  2. TEOG Yep puanı ne demek?
  3. Yep puanları nedir?
  4. Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı ne işe yarar?

Yep ne demek LGS?

TEOG yeni sisteminde, öğrencilerin sınav ile kayıt isteyen liselere girmeleri için kullanması gereken puan türüne yerleştirmeye esas puan yani yep denilir. Merkezi sınav puanı ile birlikte okulun not ortalaması birleştirilerek bu sonuca ulaşılmaktadır. Çıkan bu sonuç ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puana ulaşılır.

TEOG Yep puanı ne demek?

YEP, Yerleştirmeye Esas Puanın kısaltımıdır. TEOG sistemi ile birlikte çıkan YEP puanı sistemi, öğrencilerin sınav ile kayıt isteyen liselere girmeleri için lazım olan puan sistemine denir.

Yep puanları nedir?

YEP, Yerleştirmeye Esas Puanın kısaltımıdır. TEOG sisteminde çıkan YEP puan sistemi, öğrencilerin liselere girişini kolaylaştırmak için çıkarılmıştır. TEOG yeni sisteminde, öğrencilerin sınav ile kayıt isteyen liselere girmeleri için kullanması gereken puana türüne Yerleştirmeye Esas Puan yani YEP denilir.

Ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı ne işe yarar?

Ortak sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır.