Lüks sözlük anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Lüks sözlük anlamı nedir?
  2. Lukuz nedir?
  3. Lüks kelimesi Türkçe midir?
  4. Lüks kelimesi nereden gelir?
  5. Yeni lüks nedir?
  6. Ofis aydınlatması kaç lux olmalı?
  7. Aydınlatma aracı lüks nedir?
  8. Hizmet sektöründe lüks sizin için ne anlama geliyor?
  9. Lüks nasıl yazılır?
  10. Oda aydınlatması kaç lüx olmalı?
  11. Oda kaç lux olmalı?
  12. Ilk insanlar aydınlatma aracı olarak ne kullanmışlardır?
  13. Lüks lambası ne demek?
  14. Lux ışık nedir?
  15. Lüks birimi nedir?
  16. Lüx lambası nedir?

Lüks sözlük anlamı nedir?

Giyimde, eşyada, harcamada aşırı gitme, gösteriş, şatafat. Gösterişli, şatafatlı. Gerekli olanın sınırlarınıaşan.

Lukuz nedir?

kuvvetli ışık veren, petrol veya gazla yanan bir tür lamba.

Lüks kelimesi Türkçe midir?

Lüks kelimesi Fransızca kökenlidir. - Lüksleri, rahatları, eğlenceleri yerindedir.

Lüks kelimesi nereden gelir?

Latince'de “aşırılık, ölçüsüzlük, ihtişam” anlamına gelen “luxus” kelimesinden doğan “lüks“, bize Fransızca'dan gelmiş (fr. luxe).

Yeni lüks nedir?

Yeni lüks” ürünlerin tedarikçileri, kategori kısıtlamasından kurtulup duygulara hitap eden, yüksek kaliteli, özelliği olan ve ekonomik ürünler yaratmaya çalışıyorlar.

Ofis aydınlatması kaç lux olmalı?

Güneşli bir günde açık havada aydınlatma şiddeti 100.000 lüks, gölgede ise 10.000 lüks değerinde olabilmektedir. Yapay aydınlatma ile işyerlerinde genellikle 500 lüks civarı aydınlatma şiddetine ulaşılabilmektedir.

Aydınlatma aracı lüks nedir?

Aydınlatmada ışık şiddeti birimi 'mum', ışık akısı birimi 'lümen' ve aydınlatma birimi ise 'lüks'dür. Lümen bir mum şiddetindeki bir kaynağın bir metre ilerisindeki bir metrekarelik alana dik gönderdiği ışık miktarıdır. Bu alanda meydana gelen aydınlanmaya lüks denir.

Hizmet sektöründe lüks sizin için ne anlama geliyor?

Lüks aynı zamanda ayrıcalık demektir. Ayrıcalık ise enderlikten kaynaklanacağı gibi, özel bir hizmetten de kaynaklanabilir. İnsanlara kendilerini ayrıcalıklı hissettiren her hizmet, lüks kapsamı içine girer. Bu anlamda sadece çok pahalı ürün ve hizmetler değil, kitlesel markalar da insanlarda lüks duygusu yaratabilir.

Lüks nasıl yazılır?

3. İki ünsüzle biten Batı kökenli alıntılar, ünsüzler arasına ünlü konmadan yazılır: film, form, lüks, modern, natürmort, psikiyatr, seks, slayt, teyp vb.

Oda aydınlatması kaç lüx olmalı?

n Yapılan aydınlatma tesisi, YG. Hücreleri ve AG pano odalarında en az 250 lüx, transformatör odalarında en az 150 lüx aydınlık düzeyi sağlamalıdır.

Oda kaç lux olmalı?

Her alan için önerilen aydınlatma seviyesi faklıdır. Örneğin, evlerde 100 lüks aydınlatma seviyesi yeterli olurken ofislerde minimum 300 lüks aydınlatma seviyesi gereklidir.

Ilk insanlar aydınlatma aracı olarak ne kullanmışlardır?

Günler geçtikçe insanlar taşlardan kıvılcım çıktığını, kurumuş dalları birbirine sürttüğünde ısındığı fark edince ateşi buldular. İlk aydınlatma aracı olarak bilinen ateşi aynı zamanda yemek ısıtmak için de kullandılar.

Lüks lambası ne demek?

Lux; 1 metre yarıçaplı bir kürenin merkezinde bulunan 1 candela şiddetindeki ışık kaynağının, 1 metrekarelik küre yüzeyinde oluşturduğu aydınlanma şiddetidir.

Lux ışık nedir?

Lux; 1 metre yarıçaplı bir kürenin merkezinde bulunan 1 candela şiddetindeki ışık kaynağının, 1 metrekarelik küre yüzeyinde oluşturduğu aydınlanma şiddetidir.

Lüks birimi nedir?

Lux; 1 metre yarıçaplı bir kürenin merkezinde bulunan 1 candela şiddetindeki ışık kaynağının, 1 metrekarelik küre yüzeyinde oluşturduğu aydınlanma şiddetidir.

Lüx lambası nedir?

piknik tüpüne monte edilen ışık verici bir aparat sayesinde aydınlatma işlemi gören mekanizmaya halk arasında verilen isim.