Tezsiz yüksek lisans için hangi sınavlara girilir?

İçindekiler:

  1. Tezsiz yüksek lisans için hangi sınavlara girilir?
  2. Yüksek lisans için YDS den kaç puan almak gerekir?
  3. Uludağ Üniversitesi YDS istiyor mu?
  4. Yüksek lisans için hangi yabancı dil sınavına girilmeli?

Tezsiz yüksek lisans için hangi sınavlara girilir?

Tezsiz yüksek lisansta ALES şartı yoktur. Yüksek lisans yaparken başvuru sırasında aranan diğer bir şart ise yabancı dil puanıdır. Yabancı dil sınavları çeşitlilik göstermekle beraber en yaygın olanı ÖSYM'nin yapmış olduğu YDS (Yabancı Dil Sınavı)'dır.

Yüksek lisans için YDS den kaç puan almak gerekir?

Yüksek lisans başvurularında; -Türkçe yüksek lisans programlarına başvuracak adayların YDS' den en az 50 ya da ÖSYM tarafından YDS' ye eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından en az 50 ye denk gelen bir puan almış olmaları gerekir.

Uludağ Üniversitesi YDS istiyor mu?

Senatoca aksi kararlaştırılmadığı sürece Merkezi Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) veya Uludağ Üniversitesi tarafından yapılan yabancı dil sınavından (UÜDS) en az 50 puan ya da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yönetim kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil ...

Yüksek lisans için hangi yabancı dil sınavına girilmeli?

YDS, genellikle akademik personel atamaları ve yüksek lisans, uzmanlık, doktora eğitimlerine başlamak için girilen yabancı dil sınavıdır. Uzun ismi Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı olan YDS, bir sıralama sınavı olmadığı için sınav sonuçları doğrudan yabancı dil bilgisini ölçmekte kullanılır.