Cerrahi implant nedir?

İçindekiler:

  1. Cerrahi implant nedir?
  2. İmplant diş ameliyatı nasıl yapılır?
  3. İmplant ameliyatı sonrası ne yenir?
  4. Implantın ağrısı kaç gün sürer?
  5. İmplant vidası takıldıktan sonra ne zaman yemek yenir?
  6. Implant ameliyatı zor mu?

Cerrahi implant nedir?

İmplant cerrahisi, diş eksikliklerinin giderilmesinde, dişlere eski estetik görünümünün ve fonksiyonunun kazandırılmasında kullanılan yöntemlerden biridir. Cerrahi implant tedavisinde kemik yoğunluğunun ve miktarının uygun olmadığı durumlarda kemik grefti uygulanarak bölgenin kemikleşmesi beklenir.

İmplant diş ameliyatı nasıl yapılır?

İmplant, diş kökü görevini üstleneceği için özel bir matkap kullanılarak diş oyulur. İmplant bu oyuğa yerleştirilerek vidalanır. Diş etinin kesilen bölgesiyle implantın üzeri örtülür ve bölgeye 1- 2 dikiş atılır. Çene kemiğine yerleştirilen implantın kemikle bütünleşmesi için 2 ila 6 ay kadar beklenir.

İmplant ameliyatı sonrası ne yenir?

İmplant Sonrası Beslenme; Oda ısısındaki yoğurt, peynir, çorbalar, meyve suları, yumuşak pişirilmiş yumurta, yumuşak et, süt, dondurma, muhallebi ve ekmeğin iç kısmı gibi yumuşak besinler tüketilebilir.

Implantın ağrısı kaç gün sürer?

Çünkü tedavinin boyutu, işlem sırasında diş etlerinde ve komşu dişlerde meydana gelen deformasyonlar bu süreci etkileyebilir. Ancak korkulacak bir durum söz konusu değildir. Çünkü bu ağrılar en fazla 1-2 gün içerisinde geçecektir ve bu ağrılar aşırı derecede sizleri etkileyebilecek ağrı değildir.

İmplant vidası takıldıktan sonra ne zaman yemek yenir?

İmplant tedavisi yapıldıktan sonra 2 saat boyunca herhangi bir şey yiyip içmemeye özen göstemelisiniz. İlk 24 saat boyunca sıcak içeceklerden de uzak durunuz ve sadece yumuşak, soğuk yiyecekler(soğuk püre, süt ürünleri ve dondurma) tüketmeye özen gösteriniz.

Implant ameliyatı zor mu?

Günümüzde ağrısız ve acısız diş implantı yaptırmak mümkün. Diş implantı, basit bir diş çekiminden bile daha kolay bir işlemdir. Bir implantın ağız içine yerleştirilme süresi ortalama 6 dakika sürer. Diş dolgusunda da kullanılan anestezi tekniği kullanılır ve tamamen ağrısız bir işlemdir.