Küheylan nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Küheylan nedir TDK?
  2. Küheylan kimlere denir?
  3. Küheylan kimdir?
  4. Zamazingo ne demekdir?
  5. Haylamak ne demek TDK?
  6. Zamazingo nedir TDK?
  7. Kokoroz türkçe ne demek?
  8. Kiprak ne demek?
  9. Argoda kokoroz ne demek?
  10. Gabar ne demek anlami?

Küheylan nedir TDK?

a. (küheyla:nı, l ince okunur) Soylu Arap atı: “Dağın ardında bir nazlı sultanım / Tavlamda doru bir küheylanım” -A. M. Dranas. Araplar tarafından kabul edilen, adını Arap kabilelerinden alan Arap atı ırkı içerisindeki erkekliğin, gücün ve dayanıklılığın sembolü olan bir tip.

Küheylan kimlere denir?

Türk Dil Kurumuna göre küheylan kelimesi, Arap atları içinde soylu olan şeklinde açıklanmaktadır. Küheylan Kime Denir? Küheylan, atlar içinde soyu belli olan kuvvetli at türü için söylenen bir kavramdır.

Küheylan kimdir?

KÜHEYLÂN. i. (Ar. kuḥaylān) [Farsça'ya da geçmiştir] Soylu Arap atı: Tavlasında küheylânlar bağlıdır (Pir Sultan Abdal).

Zamazingo ne demekdir?

zamazingo argoda sevgili demektir.

Haylamak ne demek TDK?

alttan almak , aynı tarafta olduğuna ikna etmek anlamında kullanılır. örneğin ; öğretmenim ile otobüste karşılaştık 2 saat hayladım adamı.

Zamazingo nedir TDK?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit temel olarak zamazingo kelimesi, 'Zımbırtı' sözcüğü üzerinden ifade edilmektedir. Genelde ise bu kelimeyi kullanan kişinin kendi görüşüne göre işe yaramayan eşyalar adına kullanılan bir sözcüktür. ... ''Şu zamazingoyu kaldır gözümün önünden.''

Kokoroz türkçe ne demek?

(< kokoroz+lan-mak) argo. Meydan okumak, gözdağı vermek.

Kiprak ne demek?

KIPRAK. sıf. (< kıpır+ak) Hareketli, yerinde duramayan, kıpır kıpır: Gazete haberlerini bile okuyamıyorum. Harfler, bir yuvadan çıkıp birçok istikāmetlere yönelen kara karıncalar gibi kaçak ve kıprak (Ahmet Kabaklı).

Argoda kokoroz ne demek?

(< kokoroz+lan-mak) argo. Meydan okumak, gözdağı vermek.

Gabar ne demek anlami?

1. Irmaklarda yük taşıyan gemileri yükleme ve boşaltmada kullanılan, kürek ve yelkenle hareket eden, eskiden deniz kuvvetlerinde yük ve nakliye gemisi olarak kullanılan tekne.