Evde karınca varsa ne yapılmalı?

İçindekiler:

  1. Evde karınca varsa ne yapılmalı?
  2. Karıncanın düşmanı nedir?
  3. Karıncalardan korunmak için ne yapmalı?
  4. Karınca Tozu Nasıl Kullanılır?

Evde karınca varsa ne yapılmalı?

Sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyin. Günde bir kez karışımı karıncaların geldiği yerlere sıkın. Bir süre sonra karıncaların kaçtığını göreceksiniz. Eğer evinizin belli bir bölgesine karıncalar akın etmişse su yardımıyla onları kaçırabilirsiniz.

Karıncanın düşmanı nedir?

Nane, karıncalardan kurtulmanıza yardımcı olabilecek bir böcek kovucudur. ... Nane, karıncalar tarafından tolere edilemeyen güçlü bir kokuya sahiptir ve bu da onları evlere girmekten alıkoymaktadır. 10 damla nane uçucu yağı ve bir bardak su karışımı hazırlayın. Karıncaları bulduğunuz her yere serpin.

Karıncalardan korunmak için ne yapmalı?

Evde kimyasallardan uzak bir şekilde temizlik yapmak için sık sık başvurulan o sirke, karıncalardan kurtulmanın da en kesin ve temiz yollarından. Sirkeli su hazırlayın ve karıncaların uzun ince şeritler halinde giriş yaptığı alanlara bu suyu ister püskürterek isterseniz de bir bez yardımıyla sürün.

Karınca Tozu Nasıl Kullanılır?

Şerit halinde yüzeylere, köşelere, duvar çatlaklarına ve yarıklarına, haşerelerin muhtemelen gezindikleri, gizlendikleri ve dolaştıkları yerlere dikkatlice uygulayınız. Tozu karıncaların bulunduğu alanların içine ve etrafına serperek 3-4 gün kadar bekleyiniz.