Tenzil ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Tenzil ne demek TDK?
  2. Seni tenzil ederim ne demek?
  3. Tenzil durumu nedir?
  4. Tenzil ne demek hukuk?
  5. Tenzil anlami nedir?
  6. Ücretten tenzil nedir?
  7. Teşdid hukukta ne demek?
  8. Kuranda tenzih ne demek?
  9. 2 tenzili muafiyet ne demek?
  10. %2 tenzili muafiyet nedir?
  11. Ücretsiz sigorta tenzil ne demek?

Tenzil ne demek TDK?

Tenzil kelimesinin, bir şeyin yavaş yavaş ya da parça parça inmesi demektir. Bu kelime genellikle Kuran'ı Kerim'deki ayetler için kullanılır. Kuran'ın ayetleri toplam 23 yılda tenzil olmuştur. ... Muhammed'e ilk ayet Hira Mağarasında tenzil olmuştur.

Seni tenzil ederim ne demek?

Tenzih etmek ifadesi kusursuz ve hatasız anlamını vermek için kullanılır. Örneğin bir ortamda, verilecek örnekteki kusurluktan ayırmak için "sizi bu durumdan tenzih ederim" diyerek, arılama işlemi yapılabilir.

Tenzil durumu nedir?

Tenzil (Sigortanın Dondurulması) Sigortanın, sigorta başlangıç tarihinden itibaren üç tam yıl boyunca kesintisiz prim ödeyerek dolduran sigortalı, herhangi bir nedenle primlerini ödeyemez duruma geldiği takdirde, prim ödemelerini arzu ettiği bir tarike kadar dondurabilir. Bu olaya tenzil denir.

Tenzil ne demek hukuk?

Tenzil nedir? İndirtme, azaltma. 2006 senesinde kurulmuş olan çeviri firmamız ülkemizin büyük kurumsal şirketlerine hukuksal çeviri desteği sağlamaktadır.

Tenzil anlami nedir?

[1] Bir şeyin bir miktarını çıkarmak. [2] İndirmek, indirilmek, indirilen. Aşağı indirmek. [3] (din) Kur'an'ın vahiy vasıtası ile Muhammed'e indirilmesi, tedricen indirme.

Ücretten tenzil nedir?

Hasarın belli bir miktarının sigortalı tarafından yüklenilmesini ifade eder. Bu miktar sigorta bedelinin veya hasarın belli bir yüzdesi veya kesin olarak belirlenmiş bir bedel olabilir.

Teşdid hukukta ne demek?

Şiddetlendirme, ağırlaştırma, bir suçun cezasının bazı nedenlerle ağırlaştırılması ve aktarılması. Bunun sebebleri ne de teşdîd sebebleri denilir.

Kuranda tenzih ne demek?

Tenzih, ulûhiyyet makamıyla bağdaşmayan anlam ve kavramları (nitelikleri) O'ndan nefyetmek veya -mekân/mesafe tasavvuru olmaksızın- uzaklaştırmak, bir anlamda Allah'ın ne olmadığını belirtmektir. Tenzih tevhidin başka bir ifadesidir. ... Kur'an'da 150'den fazla yerde geçen şirk kavramı (hadis rivayetleri için bk.

2 tenzili muafiyet ne demek?

Tenzili Muafiyet Nedir? Tenzili muafiyet, kasko sigortası kapsamında en çok kullanılan muafiyet türlerinden biridir. Tenzili muafiyet durumunda sigortalı, poliçede belirtilen miktar kadarıyla hasardan sorumludur. Sigortalının ödediği miktar toplam hasardan düşülür ve hasarın kalanı sigorta şirketi tarafından ödenir.

%2 tenzili muafiyet nedir?

Tenzili muafiyet, meydana gelen hasarın belirli bir miktarının sigortalı tarafından ödenmesini ifade ediyor. ... Tenzili muafiyet oranı ya da miktarı yüksek ise, sigortalının ödeyeceği prim miktarı da o derece azalıyor.

Ücretsiz sigorta tenzil ne demek?

C.5- ÜCRETSİZ SİGORTA ( TENZİL ) Sigorta ettiren kimse, aksine bir sözleşmeyle süre kısaltılmış olmadıkça en az üç yıllık primi ödedikten sonra sigortadan cayar veya taahhüdüne uymaz ve de sigortayı satın alma (iştira) hakkını da kullanmaz ise, sigortası prim ödenmesinden muaf bir sigorta haline çevrilmiş olur.