Dest i Izdivacına talibim ne demek?

İçindekiler:

  1. Dest i Izdivacına talibim ne demek?
  2. Zevc i izdivaç ne demek?
  3. Tehevvür etmek ne demek?
  4. Farsça dest ne demek?
  5. Fücurun ne demek?

Dest i Izdivacına talibim ne demek?

Dest-i izdivacınıza talibim Genelde erkekler tarafından yapıldığında kız tarafının ayaklarını yerden kesen olaydır. Her zaman erkekten beklenen tekliftir ki yapmalıdır da. O heyecan kaç kere yaşanır hayatta. Bu teklife seyrekte olsa hayır cevabı da verilir.

Zevc i izdivaç ne demek?

Peki ya “izdivaç” ne demek? Arapça'dan gelen bu kelimenin içince “zevç” ve “zevce” kelimeleri var. ... İlki erkek eş, yani koca; ikincisi de kadın eş yani kaba tabiriyle “karı” kelimesini karşılıyor. Zevç ve zevceyi bir kutlamayla birleştirmek, işte o da “izdivaç”!

Tehevvür etmek ne demek?

(ﺗﻬﻮّﺭ) i. (Ar. hevr “itham etmek”ten tehevvur) Çok kızma, öfkelenme, hiddetlenme, köpürme: Bunu müteâkip halkın tehevvürü sokaklarda mukāteleye sebep olarak iki muârız kavmiyetin şehir dâhilinde harbe giriştiklerini anlattı (Hâlit Z. Uşaklıgil).

Farsça dest ne demek?

Dest kelimesi Türkçe'de "el" anlamına gelir. Farsça ve Orta Farsça (Pehlevice veya Partça) dast دست z "el" sözcüğünden alıntıdır.

Fücurun ne demek?

(ﻓﺠﻮﺭ) i. (Ar. fucūr) Ahlâk kurallarına aykırı yaşama, fuhuş ve zinâya dalma, sefâhat [Daha çok fısk ve fitne kelimeleriyle birlikte kullanılır]: Fücûra fıska onlardır kulavuz (Darir). Sensin veren ilhâm ile takvâyı, fücûru (Mehmet Âkif).