Ceza infaz etmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Ceza infaz etmek ne demek?
  2. Infaz anlamı ne?
  3. Infaz belgesi nedir?
  4. Icra dosyası infaz ne demek?
  5. Ceza infaz kurumları nelerdir?
  6. Ev hapsi sicile işler mi?
  7. Kaç yıl hapis cezası ertelenir?
  8. Infazi olan kisi suç islerse ne olur?
  9. Icra dosyasının Infazen kapatılması nedir?

Ceza infaz etmek ne demek?

İnfaz esasen, yargılama sürecinin sona erip cezanın kesinleşmesinden sonra suçlunun belli şekillerde cezalandırılması demektir. ... Kesinleşmiş bir kararı izinsiz olarak uygulayan kişi ta'zîr cezasına çarptırılır.

Infaz anlamı ne?

a. (infa:zı) 1. huk. Bir kararı, bir yargıyı yerine getirme, uygulama, yürütüm: “İnfaza, vazifeli şahıslardan başka, kimse kabul edilemez.” -N. F. Kısakürek.

Infaz belgesi nedir?

Infaz belgesi nedir? (4) Hükümlüye, Cumhuriyet Başsavcılığınca düzenlenen ceza infaz kurumuna alındığı ve salıverileceği tarih ile ceza süresini ve cezanın hangi hükme ilişkin bulunduğunu belirten bir belge verilir.

Icra dosyası infaz ne demek?

İcra dairesine borcun takibi için teslim edilen alacağın tahsilatı esasında icra dosyasını oluşturmaktadır. İcra dosyasının meydana gelmesi ile birlikte başlayan sürecin sonu icra dosyasının infazı ile sonuçlanmaktadır. Diğer bir deyişle icra dosyası, icra dosyasının infazı ile birlikte kapanmış sayılır.

Ceza infaz kurumları nelerdir?

MADDE 8 – (1) Kurumlar; kapalı, yüksek güvenlikli kapalı, kadın kapalı, çocuk kapalı, gençlik kapalı, gözlem ve sınıflandırma merkezleri ile açık ceza infaz kurumları ve çocuk eğitimevleridir. (2) Kurumlar, Bakanlıkça ihtiyaç bulunan yerlerde ayrı ayrı veya bir arada kurulabilir.

Ev hapsi sicile işler mi?

Kural olarak, ceza veya güvenlik tedbiri yaptırımı içeren her mahkumiyet kararı adli sicil kaydına işlenir. Fakat, mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) kararı vermişse, bu karar adli sicil kaydına işlenemez.

Kaç yıl hapis cezası ertelenir?

Cezanın Ertelenmesi Nedir? (TCK 51) TCK 51 - (1) İşlediği suçtan dolayı iki yıl veya daha az süreyle hapis cezasına mahkûm edilen kişinin cezası ertelenebilir. Bu sürenin üst sınırı, fiili işlediği sırada onsekiz yaşını doldurmamış veya altmışbeş yaşını bitirmiş olan kişiler bakımından üç yıldır.

Infazi olan kisi suç islerse ne olur?

Seçimlik Cezalardan Hapis Cezasına Karar Verilir: Tekerrür halinde işlenen ikinci suçun (tekerrür hükümleri uygulanacak suç) cezası seçimlik olarak hapis cezası veya adli para cezası olarak öngörülmüşse, hapis cezasına hükmedilir.

Icra dosyasının Infazen kapatılması nedir?

İcra dosyasının infazı için sonuncu yol ise icra dairesinde icra takibine konulan icra dosyasının 1 sene boyunca işlem görmemesidir. 1 sene boyunca işlem görmeyen icra dosyası ilgili icra dairesince infaz edilir, kapatılır.