Azınlık ne demek?

İçindekiler:

  1. Azınlık ne demek?
  2. Osmanlı'da azınlıklar nelerdir?
  3. Yunanistanda kalan Türklerle Türkiye'de kalan Rum ve azınlıkların vatandaşlık statüsü kazanması hükmü aşağıdaki antlaşmalardan hangisinde yer almaktadır?
  4. Azınlık statüsü ne demek?
  5. Yunanistanda kaç Türk yaşıyor?
  6. Yunanistan'da Türkler nerede yaşıyor?
  7. Türkiyede kaç Kürt köyü var?

Azınlık ne demek?

Buna göre azınlık, "bir devletin nüfusunun geri kalanına göre sayısalolarak az olan, egemen konumda bulunmayan, - o devletin vatandaşı olan - üyeleri nüfusun geri kalanından farklı etnik, dinsel ya da dilsel özelliklere sahip olan ve kültürlerini, geleneklerini, dinlerini ya da dillerini korumaya yönelik üstü örtülü de ...

Osmanlı'da azınlıklar nelerdir?

Osmanlı devleti gayrimüslimler açısından Yunan, Ermeni ve Yahudi olmak üzere milel-i selase (3 millet) adı verilen 3 ayrı azınlığı esas olarak kabul etmekteydi. Bu sistem içinde Bulgarlar ve Sırplar gibi Hristiyan Balkan ulusları Yunan, Süryani gibi Anadolu kökenli diğer azınlıklar da Ermeni sayılıyordu.

Yunanistanda kalan Türklerle Türkiye'de kalan Rum ve azınlıkların vatandaşlık statüsü kazanması hükmü aşağıdaki antlaşmalardan hangisinde yer almaktadır?

Türkiye-Yunanistan nüfus mübâdelesi, 1923 yılında Lozan Barış Antlaşması'na ek olarak yapılan sözleşme uyarınca Türkiye Cumhuriyeti ve Yunanistan Krallığı'nın kendi ülkelerinin yurttaşlarını din esası üzerine zorunlu göçe tabi tutmasına verilen addır.

Azınlık statüsü ne demek?

Azınlık ya da Ekalliyet, sosyolojik olarak bir devlette sayısal bakımdan az olan, başat olmayan ve çoğunluktan farklı niteliklere sahip olan gruplar olarak tanımlanmaktadır. Ne var ki hukuki olarak azınlıklar hakkında üzerinde anlaşılmış ortak bir resmi tanım yoktur.

Yunanistanda kaç Türk yaşıyor?

Yunanistan'ın resmî rakama göre Trakya'da 49.000 (Trakya'da yaşayan Müslüman nüfusu 98.000'nin yarısı) ve resmî olmayan tahmine göre 130.000 Türk yaşamaktadır. Batı Trakya'daki kültür ve eğitim derneklerinin tahmin ettiği rakam ise 150.000'dir.

Yunanistan'da Türkler nerede yaşıyor?

Yunanistan'daki Türk varlığı Batı Trakya'yla sınırlı olmayıp, Rodos ve İstanköy ağırlıklı olmak üzere Onikiadalar'da yaşayan ve sayıları 6.000 civarında olan bir Türk nüfus da bulunmaktadır.

Türkiyede kaç Kürt köyü var?

Diğer rakamlara göre yıkılan Kürt köyü sayısı 4.000 civarındadır.