Şirazesi bozuk ne demek?

İçindekiler:

  1. Şirazesi bozuk ne demek?
  2. Şiraze kayması ne demek?
  3. Tezhip ne anlama geliyor?
  4. Kafama buyruk ne demek?
  5. Sıtkı sıyrılmış ne demek?
  6. Şakül kayması ne demek?
  7. Tezhip sanatı nedir kısa ve öz?
  8. Sıyrılan ne demek?

Şirazesi bozuk ne demek?

2 . (mecaz) akıl dengesini kaybetmek. Birleşik Sözler: şirazesi bozuk (sıfat): Akli dengesi yerinde olmayan (kimse).

Şiraze kayması ne demek?

Bunun dışında şiraze mecazi olarak denge ve düzen anlamına gelir. Şirazesi Kaymak Ne Anlama Gelir? Şirazesi kaymak, kontrolünü kaybetmek, saçma sapan konuşmak ya da davranmak demektir.

Tezhip ne anlama geliyor?

Tezhip Türk süsleme sanatlarından biridir. Kelime anlamı “Altınla Süslemek” tir. Arapça tezhip; "altınlamak", "yaldızlama", "bezeme", yazma kitapların sayfalarına, hat levhalarına, murakkalara, hatta tuğraların üst taraflarına altın tozu ve boya ile yapılan her türlü bezeme. ...

Kafama buyruk ne demek?

Başına Buyruk Deyiminin Anlamı Nedir? Kimseden izin alma gereği duymadan kendi istediği biçimde davranan kişilere başına buyruk denmektedir.

Sıtkı sıyrılmış ne demek?

Türk Dil Kurumu Atasözleri ve Deyimler Sözlüğünde sıdkı sıyrılmak deyimi; birine karşı duyulan güven ve inancı yitirmek, birinden veya bir şeyden soğumak, birinden veya bir şeyden bıkmak şeklinde verilmiştir. Sıdk kelime anlamı olarak olumlu olmaktadır.

Şakül kayması ne demek?

Şakülü kaymak” ise “Türk Dil Kurumu tarafından “1-Güç bir duruma düşerek ne yapacağını bilememek 2- Doğru tutum ve davranıştan ayrılmak” olarak açıklanıyor.

Tezhip sanatı nedir kısa ve öz?

Tezhip Türk süsleme sanatlarından biridir. Kelime anlamı “Altınla Süslemek” tir. 18 ve 22 ayar ezilmiş altınla ve muhtelif renklerle kitap ve levha gibi yazma eserlerin süslenmesidir. Bu sanat; sevgi, sabır, zevk ve zarafetin ortaya koyduğu eserler bütünüdür.

Sıyrılan ne demek?

Kendini sıyırmak, içinde bulunduğu durumdan kurtulmak: Onun kendine mahsus bir gülüşü vardı ki hiçbir zaman sıyrılamadığı çocuk hâline pek yakışırdı Uşaklıgil).