Voleybol oyun kuralları ve saha ölçüleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Voleybol oyun kuralları ve saha ölçüleri nelerdir?
  2. Voleybol seti kaçta biter?
  3. Voleybolcular nasıl uzar?
  4. Voleybol maçında kaç set alan kazanır?
  5. Voleybol file yüksekliği kaç cm?

Voleybol oyun kuralları ve saha ölçüleri nelerdir?

Voleybol saha ölçüleri 18 metre uzunluğunda, 9 metre genişliğinde bir dikdörtgendir. Bu dikdörtgeni tam ortasından ayıran bir voleybol filesi vardır. Voleybol filesinin yüksekliği erkeklerde 2.43 metre, kadınlarda 2.24 metredir. Bu file, voleybol sahası alanını 9'ar metrekarelik iki eşit kareye böler.

Voleybol seti kaçta biter?

Voleybolda 5 set vardır. 5 set üzerinden 3 set kazanıldığında maç bitmiş olur. Voleybolda her set 25 sayı üzerinden oynanır. 25 sayıya en az 2 farkla ilk ulaşan takım seti kazanmış olur. 25 sayısına en az 2 sayı fark ile gelinmez ise fark 2 olana kadar set uzar.

Voleybolcular nasıl uzar?

Voleybolda her set 25 sayı üzerinden oynanır. 25 sayıya en az 2 farkla ilk ulaşan takım seti kazanmış olur. 25 sayısına en az 2 sayı fark ile gelinmez ise fark 2 olana kadar set uzar.

Voleybol maçında kaç set alan kazanır?

Voleybol maçları, en fazla 5 set üzerinden oynanır. 3 set alan takım karşılaşmayı kazanmış sayılır. Her sette 25 sayıya (Netice Seti hariç) ulaşan takım, o seti kazanır.

Voleybol file yüksekliği kaç cm?

Filenin yüksekliği erkekler için 2.43 m bayanlar için 2.24 m'dir ve oyun alanının ortasından bir ölçü çubuğu ile ölçülür. Filenin iki (yan çizgilerin üzeri) oyun alanının yüzeyinden aynı yüksekliktedir. Buradaki yükseklik kuralda belirtilen yüksekliği 2 cm'den fazla geçemez.